CHP İL BAŞKANI MEHMET ÇELEBİ;
SİYASET 12.07.2023 12:48:00 516 0

CHP İL BAŞKANI MEHMET ÇELEBİ; "TÜRKİYE DÜNYANIN EN KÖTÜ 10 EKONOMİSİ LİSTESİNE GİRDİ"

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yeni vergiler, zamlar, ücret artışları ve mecliste görüşülen ek bütçe ile alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Hükümetin vatandaşları soyduğunu belirten Çelebi’nin açıklamaları;

‘’Ülkemizde bir avuç mutlu azınlık dışında, vatandaşlarımızın önemli bir kısmı açlık, geri kalanları ise yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Her gün yağmur gibi zamlarla yeni bir güne uyanıyoruz. Asgari ücretlilere yapılan maaş zammı henüz çalışanların ceplerine girmeden, iğneden ipliğe yapılan zamlarla misliyle geri alınmış oldu. Kaşıkla verip kepçeyle alan AKP iktidarı yönetiminde, vatandaşlarımızın alım gücü her gün daha geriye gitmektedir. Ülkemiz şu anda dünyanın en kötü 10 ekonomisinden birine sahip ülkeler arasına girmiştir. Dünyanın en iyi 10 ekonomisi olma hedefiyle yola çıkan AKP iktidarı bu hedefine tersten ulaşarak ülkemizi bu utanç tablosunun içine taşımıştır. 

BU BİR SOYGUNDUR!

Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan hijyen ürünlerinde KDV oranının %8’den, %20’ye çıkartılması en hafif tabirle soygundur. Zaten mevcut koşullarda geçim sıkıntısı çeken halkımız KDV oranındaki artışlar nedeniyle markete giremez hale gelmiştir. Sağlıklı beslenmenin büyük bir lüks haline geldiği, evlere etin sütün peynirin girmediği, çocukların okulda simit ayran yiyemediği, adı konulmamış bir sefalet dönemi yaşıyoruz. Vatandaşlarımız beslenme gibi en hayati ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanırken; şimdi üzerine hijyen ürünleri, temizlik malzemeleri, deterjanlara yapılan KDV zamları ile bir başka yaşamsal ihtiyacı üzerinden soyulmaya, fakirleştirilmeye çalışıyor. Açıkça ifade ediyoruz, bu bir soygundur! Tüm halkımız bu soygunun farkında olmalıdır. 

İKTİDARIN VİCDANSIZ UYGULAMALARI VATANDAŞI SEFALETE TERKETTİ

Araç sahibi yurttaşlarımız, bu yıl ödedikleri yıllık motorlu taşıtlar vergisini, yıl bitmeden bir kez daha ödemeye mahkum edildi. Akla, vicdana ve hukuka aykırı biçimde dayatılan motorlu taşıtlar ek vergisine karşı, tüm halkımızı ses yükseltmeye, bu keyfi uygulamayı protesto etmeye davet ediyoruz. Bir başka temel ihtiyaç maddesi olan ilaçta KDV oranı %8’den, %10’a çıkarıldı. Dolayısıyla 15 Bin ilaç türü yeniden zamlanmış oldu. İlaç gibi sadece zorunlu durumda kullanılan yaşamsal bir ihtiyacın KDV oranı %1 olması gerekirken, gözü dönmüş saray hükümeti ilaçta KDV oranlarını yükseltme yoluna gitti. Seçim döneminde vatandaşlara doğalgaz desteği olarak sunulan sözde indirimler, şu anda mecliste görüşülen ek bütçe ile yeni vergilerle vatandaşların ceplerinden geri alınıyor. Memura, çalışana müjdeledikleri ücret farkları daha kimsenin cebine girmeden vergilerle, zamlarla fazlasıyla geri alınıyor.

Emekliye açlığı reva gören Erdoğan, bu ek bütçede kendi maaşına %40 oranında zam yaparak maaşını 100 bin liradan 140 bin liraya çıkardı. Emeklisine 7500 tl ücretle yaşa diyen Erdoğan; kendisine 140 bin tl maaşı uygun görmüş. Fatura derdi olmayan, kira ödemeyen, mutfak masrafı yapmayan Erdoğan’a aylık 100 bin lira yetmemiş ama bu masrafları ödemek zorunda olan emeklimize 7500 tl yetermiş! 

Vatandaşlarımıza çağrımızdır, bu soygun düzeninin acımasız kararlarına, keyfi uygulamalarına boyun eğmeyin, sessiz kalmayın! Anayasamızın her yurttaşımıza tanıdığı gösteri, yürüyüş, protesto hakkı, fikir ve ifade özgürlüğü sınırları içinde bu soyguna karşı ses yükseltip direnmeliyiz. ‘’(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı