CHP
SİYASET 5.04.2023 11:58:00 453 0

CHP'Lİ İLGEZDİ: “BORÇLAR 6 AY DEĞİL 2 YIL UZATILSIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Depremzede vatandaşlarımızın ve esnafın banka ve kamu kurumlarına olan borçları 6 ay değil en az 2 yıl uzatılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Depremzede vatandaşlarımızın ve esnafın banka ve kamu kurumlarına olan borçları 6 ay değil en az 2 yıl uzatılması gerektiğinin altını çizerek, “Depremin üzerinden iki ay geçmesine rağmen sigortası olan birçok iş yerine zarar tespiti için eksper gitmemişken sürenin uzatılması zorunlu hale gelmiştir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklamayla Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin on binlerce vatandaşımızda yıllarca atlatamayacağı travmalara, acılara neden olduğunu belirterek, “Deprem bölgesinde fabrikası, iş yeri bulunan çok sayıda vatandaşın sigortalı olan işyerlerine zarar tespiti için sigorta şirketlerinden yetkililer gelmediği şikâyetler aldık. İş adamları, esnafın yanı sıra vatandaşların da benzer sorunlar yaşıyor. Esnafın işletmesi enkaz altında kalmış ya da kullanılamaz hale gelmişken hesapsız, acele borçların 6 ay uzatılması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. İşletmesinde işçi çalıştıran bir esnaf telefonla bize ulaşarak, ‘Sigortalı olan iş yerime daha sigorta şirketinden eksper zarar tespiti için gelmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘borçlar 6 ay ertelenmiştir’ açıklamasının üzerinden 2 ay geçti. Kalan 4 ayda ne zaman gelip, tespit yapacaklar. Bunu da bilmiyoruz” diyerek durum tespitinde bulunuyorlar” diye konuştu. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi şunları söyledi:

"YENİ YARALAR AÇILMASIN

Hayatları boyunca unutamayacakları bir felaketle karşı karşıya kalan bölge insanına bir acı da bu ucube sistem yaşatmasın istiyoruz. Yaşanan felaket derin yaralar açmışken, yeni bir yaralar açılmasın istiyoruz. Hemen her gün çok sayıda esnaftan gelen bu ve benzer şikâyetleri görmezden gelemeyiz. Depremin üzerinden iki ay geçmesine rağmen dokunulmayan enkazlar, enkazların altında vatandaşlarımızın cesetleri olduğu iddiaları geliyor. Vatandaşlar bir taraftan yeni bir hayata başlamak için mücadele verirken, bir taraftan da bürokrasiyle mağdur edilmesin.

FELAKETİN YARALARINI BERABER SARMALIYIZ

Esnafımızın böylesi büyük bir felakette yalnız bırakıldı. Esnafımızın hibe kredi beklentisi ve mevcut borçlarının faizsiz olarak en az 2 yıla kadar ertelenmesi zorunluluk haline gelmiştir. Deprem bölgesinde bulunan esnafı, sanayiciyi, vatandaşı yeniden hayata kazandırmamız için devlet desteğine ihtiyacı bulunmaktadır. Çok sayıda istihdama da katkı sunan bu vatandaşlarımızın talepleri ve isteklerini görmezden gelemeyiz.

ENKAZLARA GİDİLMEDİ, HASAR TESPİTLERİ YAPILMADI

Sigortası olan işletmelerin büyük kısmına eksper dahi gitmiş değil. Enkazlar tam anlamıyla kalkmadığı gibi, hasar tespitine de gidilmeyen yüzlerce işletme, konut var. Hasar kayıtlarının oluşması için bölgede bulunan bürokrasinin hızlandırılması, sigorta şirketleri ile koordineli çalışmaları gerekmektedir. Depremzede vatandaşımız ve esnafımızın barınma sorunları çözülmüş değil. Kısacası depremzede esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın mevcut borçlarını ödemesi mümkün değil. Başta Devlet kurumları olmak üzere tüm borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, deprem felaketinde büyük kayıplar veren esnafımızın ve vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmamız gerekiyor."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı