“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”
EKONOMİ 20.08.2023 13:51:00 7485 0

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Asrın felaketini yaşadığımız depremlerden sonra Mahalle mahalle Yerinde Dönüşüm projesini başlattı.

DAİMFED geçtiğimiz yıl yaptığı “Mahalle mahalle Kentsel Dönüşüm” projesinin gördüğü ilgi ve yaşadığımız Deprem felaketlerinden sonra konunun daha aciliyet gerektirdiğini, bu doğrultuda “Mahalle mahalle yerinde Dönüşüm” projesini başlattı.

DAİMFED ve 5 Ocak TV katkılı bu projeye “5Ocak Mahallesi” ndeyapılan toplantıyla start verildi. 5 Ocak TV’nin yayınladığı toplantıya; mahalle sakinleri, 5 Ocak Mahallesi Muhtarı Hasan Can, Yenibey Mahallesi Muhtarı İsmail Tilhe, Şehit Duran Mahallesi Muhtarı Mustafa Turan,Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Serfıraz Ekmen, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz, DAİMFED Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin, DAİMFED genel Sekreteri Enes Yılmaz, DAİMFED Genel Sekreter yardımcısı Seyfettin Can, DAİMFED Hukuk Müşaviri Avukat Selim Aslan, DAİMFED Teknik Müşaviri Profesör Doktor Ahmet Beycioğlu, AKAMDER Başkan Yardımcısı Hüseyin Arslan katıldılar.

YERİNDE DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞLARIMIZA DESTEĞİMİZSÜRECEK

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, proje ile ilgili olarak yerinde dönüşüm projesi çerçevesinde bulunan müstakil binalar için kullanılan bir terim olduğunu belirterek, "Deprem bölgesinin bir an önce ihya ve inşasını sağlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 17 Temmuz’da başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi için DAİMFED kendine Sosyal Sorumluk adına görev atfetti. DAİMFED' e bağlı Müteahhit Birlikleri ve temsilciliklerimizle ortak hareket başlattık.Depreme dayanıklı olmayan ya da ikamet işlevini kaybeden bir binanın yıkılarak, bulunduğu arsanın mevcut imarında değişiklik yapılmadan, bunun yerine sağlam ve depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesine yerinde dönüşüm denir. Bu anlamda vatandaşlarımıza gerekli olan desteği DAİMFED olarak vermeye devam edeceğiz" dedi.

MAHALLE MAHALLE YERİNDE DÖNÜŞÜM

DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz açılış konuşmasında; “Yerinde dönüşümün amacı, bu yapıların yıkılıp yeniden inşa edilmesi ve hem can hem de mal kaybının önlenmesini sağlamak. Hasarlı binaların yıkılmasının ardından inşa edilen sağlıklı binalar sayesinde doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasının yanında insanlarımızın asayiş olarakta daha refah dolu bir yaşamın önünü açmaktır. Bunların oluşmasıyla sosyalleşmeyi de sağlayacaktır. DAİMFED olarak vatandaşlarımıza bu konuda uzman ve kurum yetkilileri ile birlikte yardımlarımız sürecektir.” Dedi.

DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

DAİMFED Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin; “Bizler Müteahhitler olarak konunun ehemmiyetinin farkındayız. Vatandaşlarımıza sektör olarak her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Burada DAİMFED olarak önceliğimiz konu hakkında olması gereken şeyleri vatandaşlarımıza bilgilendirmektir. Yerinde Dönüşüm noktasında aklınıza gelecek her sorunun cevabı için yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Çoğu zaman olumsuzluk yaratacak durumlar inşaat tamamlanana kadar anlaşılamamakta ve aylarca mahkeme salonlarında sürüncemede kalabilecek geri dönüşü olmayabilen bir yola girilmektedir. İşte bunun için "YerindeDönüşüm” de karar verilirken yaptığımız bu proje toplantıların gayesi bilgilendirmektir. Bu anlamda şu ortaya çıkmaktadır ki "danışmanlık hizmeti" almaksızın yola çıkmamak gerekmektedir. Bu konuda DAİMFED olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamakta yarar görüyorum.” Açıklamalarında bulundu.

Toplantı soru – cevap şeklinde devam ederken DAİMFED yetkilileri, Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Serfıraz Ekmen ve DAİMFED Teknik Müşaviri Profesör Doktor Ahmet Beycioğlu aydınlatıcı bilgiler sundular.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı