Depremin yaralarını sardılar
YAŞAM 25.06.2023 10:12:00 1110 0

Depremin yaralarını sardılar

Mutfak ve tezgahlarını depremzeler için açıp, ‘Adana Kebabı’ başta olmak üzere kentin yöresel lezzetlerinden oluşan yemekleri, çadır çadır gezip dağıttılar. İşletmecilerin bu fedakarlığı ödülsüz kalmadı.

Mutfak ve tezgahlarını depremzeler için açıp, ‘Adana Kebabı’ başta olmak üzere kentin yöresel lezzetlerinden oluşan yemekleri, çadır çadır gezip dağıttılar. Adana’da faaliyet gösteren restoran ve turizm işletmecilerin bu fedakarlığı ödülsüz kalmadı. 

Adana’da depremin şokunu atlattıktan sonra afet bölgesine yardıma koşup, mutfak ve tezgahlarını depremzedeler için açarak, önemli bir dayanışma örneği ortaya koyan restoran işletmecilerinin bu çabası ödülsüz kalmadı. 

DEPREMİ YAŞADILAR

6 Şubat’ta Kahramanmaraş; 20 Şubat’ta da Hatay merkezli ardı ardına yaşanan depremlerde Adana’nın da aralarında bulunduğu 12 kentte binlerce bina yıkıldı; on binlerce insan enkaz altında hayatını kaybetti. Devlet, milletiyle el ele vererek, depremin acılarını sarmaya çalışırken, Adana’da depremi yaşayan restoran ve turizm işletmecileri, önce kendi bulundukları kentte; sonrasında afet bölgesindeki insani yardım çalışmalarına destek verdi.

ÇADIR ÇADIR GEZDİLER

Mutfak ve tezgahlarını bu kez depremzedeler için açan işletmeciler, ‘Adana Kebabı’ başta olmak üzere kentin yöresel lezzetlerinden oluşan yemekleri, afet bölgesinde çadır çadır gezip depremzedelere ulaştırarak, önemli bir dayanışma örneği ortaya koydu. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş öncülüğündeki çalışmalara katılan işletmecilerin bu fedakarlığı karşılıksız kalmadı.

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Hasan Usta Kebap’ta düzenlenen özel bir gecede TÜRES Adana Şube üyesi işletmeciler bir araya geldi; depremde hayatını kaybedenler bir kez daha anılırken, afet bölgesinde önemli bir dayanışma örneği gösteren üyelere teşekkür plaketi sunuldu. 

YARALARI BİRLİKTE SARDIK

Burada konuşan, TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Depremin ilk anından itibaren önce Adana’da; sonrasında afet bölgesinde yaraları sarmak için TÜRES olarak seferberlik ilan ettik. Oluşturduğumuz ekiplerle başta Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere depremin en çok etkilediği illerde insani yardım çalışmalarına destek verdik. Her bir üyemiz, tüm imkanlarını depremzedeler için seferber etti. Depremin yaralarını sarmaya çalışırken, bir olduğumuzda ve güçlerimizi birleştirdiğimizde neleri başarabileceğimizi de ortaya koyduk” dedi.

İŞTE PLAKET ALAN İSİMLER

Gecede şu isimlere birer teşekkür plaketi sunuldu; “Fikret Taşkıran, Çağla Tokay, Ferdi Kara, Mahmut Özçiftçi, Mehmet Tekin, Mehmet Şimşek, Mehmet Taş, Yunus Koç, İbrahim Ulusoy, Yaser Emre Ciyavel, Harun Deveci, Teslime Sakarya, Ömer Çelik, Murat Mercan, Salih Oral, İsmail Çalıkıran, Ferudun-Suna Özdemir, Mehmet Durhasan, Volkan Okçuoğlu, Mehmet Rıdvan Tanrıöver, Cuma Ay, Ahmet Çolak, Ülkü Uçar, Ali Şemi, Şeyda Yaşar ve Tosun Usta.”

. Programa; Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Halil Ahmet Çolak, Yeşilay Adana Şube Başkanı Zuhal Aslan, Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar ile sanayici-iş insanı Sadri Volkan Okçuoğlu da katıldı

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı