DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ORHAN ÇEKİÇ’TEN GAZETEMİZE ANLAMLI ZİYARET
GÜNDEM 29.07.2022 07:58:00 1683 0

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ORHAN ÇEKİÇ’TEN GAZETEMİZE ANLAMLI ZİYARET

ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Küçükdere ve eşi Kadriye Gülay Çekiç ile birlikte Gazetemize gelen Orhan Çekiç, “Adana’ya gelip de Yeni Adana Gazetesi’ni ziyaret etmeden olmaz” dedi.

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi değerli öğretim üyelerinden ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Müdürü Dr. Orhan Çekiç,  Çekiç ve eşi Kadriye Gülay Çekiç, gazetemizi ziyaret etti.
ADD Adana Şubesi tarafından 75. Yıl sanat Galerisinde düzenlenen “Lozan ve İsmet İnönü” konulu sunum yapmak üzere Adana’ya gelen Çekiç, gazetemizi ziyaret etti.

 ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, ADD Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Küçükdere ve eşi Kadriye Gülay Çekiç ile birlikte Gazetemize gelen Gedik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Öğretim Üyesi Orhan Çekiç, “Adana’ya gelip de Yeni Adana Gazetesi’ne ziyaret etmeden olmaz” dedi.

 Gazetemizin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu ise, Orhan Çekiç’e , Yeni Adana Gazetesi’nin kuruluşu, tarihi geçmişi ve Adana’daki yerel basının durumu hakkında bazı bilgiler sundu.

Orhan Çekiç kimdir?

Orhan Çekiç 1943 yılında İskenderun'da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun'da, liseyi Burdur'da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden, İdare ve Siyaset Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.

İş hayatına Japonya Büyükelçiliği'nde Kültür Ataşe Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra özel teşebbüse geçerek, IBM ve ITT gibi uluslararası şirketlerde üst düzey yönetici olarak görevler yaptı. Medya sektörüne geçerek, Sabah, Milliyet, Akşam gibi gazetelerde yöneticiliklerde bulunan Çekiç BEST FM'de 40 hafta süreyle, “Atatürk'ün Yolunda Bir Arpa Boyu” canlı yayın programında Kurtuluş Savaşı'nı anlattı.

Orhan Çekiç 40 yıldan bu yana Cumhuriyet tarihine ilişkin araştırmalarını aralıksız sürdürüyor, dizi konferanslarında, hazırlayıp sunduğu TV programlarında, Türk Yakın Çağ Tarihi'ni, Cumhuriyetin Kazanımlarını, Kurtuluş Savaşı' nı, Atatürk'ü ve devrimlerini anlatıyor. Akşam Gazetesi için, “Son Üç Yüz Gün”, “Cumhuriyet'e Giden uzun İnce Yol”, “Büyük Taarruz” gibi diziler yazdı. “Kurtuluş Savaşı” Gazetesi'ni yayınladı.

Orhan Çekiç'in İlk Şiir kitabı “Prangalı Özlem”, 1972 yılında yayımlandı.

2007 yılında “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Mondros'tan İstanbul'a”, “Samsun'dan Erzurum'a", "Sivas'tan Ankara'ya” Cumhuriyet Kitapları tarafından yayınlandı.

“Ermeni Sorunu”,  “ 19 Mayıs- Devrime İlk Adım”, “Rejimin Adı Cumhuriyet”, ”Kaybettik: 10 Kasım” gibi belgesel gazeteler yayımlayan Orhan Çekiç EXPO TV'de, “Beni Hatırlayınız. Gazi Mustafa Kemal.” Programını 80 hafta süreyle hazırlayıp sundu. Çekiç ayrıca TEKNOLOJİ Televizyonu'nda 60 hafta boyunca, “Konuşan Tarih” programını hazırladı ve sundu,

Orhan Çekiç T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanlığı ve T.C. Maltepe Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Orhan Çekiç evli ve iki çocuk sahibi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı