Gaziantep
KÜLTÜR SANAT 27.12.2022 14:17:00 2658 0

Gaziantep'in 101.Kurtuluş yıldönümü Adana'da kutlandı

Adana Gaziantep ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzelnenen kutlama etkinliğine Gaziantep'in Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan da katılarak bir konuşma yaptı.

HABER: VAHİT ŞAHİN
Adana Gaziantep ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafıdan Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluışu nedeniyle bir etkinlik gerçekleşrirdi.
Adana Gaziantep ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Kaplan, etkinliğe katıalnlara saygı duruşunda bulundurdu ve İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Kaplan yaptığı kısa açış konuşmasında, Kurtuluş gününün hayırlı olması dileğinde bulundu.
Programa katılan  Gaziantep'in Karkamış İlçe Belediye Başkanı Ali Doğan, "Milli Mücadele demek, milletin, bağımsızlığı ve vatanın bütünlüğü için tüm gücü ve unsurları ile mücadele etmesi demektir" diyerek, "Milletin kendi mücadelesinin en net emsali ise Antep savunmasıdır.Antep savunması, Antep halkının kendi güç ve imkanlarıyla önce İngiliz, ardından Fransız emperyalizmine karşı verdiği şanlı mücadelesi ile gazilik şerefine ulaştığı kutlu direnişin adıdır. Antep savunması, 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele'nin en önemli bengü taşlarındandır. Çünkü direnişçileri, savunma süresi ve içinde bulunulan şartlar düşünüldüğünde tarihin Antep halkının verdiği bu mücadeleyi altın harflerle kaydettiği görülecektir" dedi.
Doğan şöyle devam etti:
"Tarih, Plevne, Truva, Verdün ve Stalingrad gibi çok önemli şehir savunma mücadelelerine şahitlik etmiştir. Ancak bu şehir direnişlerinde devletlerin modern orduları karşı karşıya gelirken, Antep Savunması, her türlü yokluğa rağmen tek başına bir halkın, emperyalizmin tek dişi kalmış canavarına ve onun modern ordusuna karşı verdiği destansı mücadelenin abideleşmiş simgesidir.
Önce İngilizler, ardından Fransızlar şehri işgal etmiş, bir yıla yakın bir zaman süresince Antep halkı kendini savunmuştur. Antep halkının, Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Kıraçata ve altı bine yakın şehidinin, şehadetiyle yazılmış bu destan asırlar boyu bağımsızlığımızın teminatı ve en büyük gurur kaynağımız olacaktır.
Dün, bütün yokluğa rağmen devleti ve milleti için mücadeleden kaçmayan ataların torunları olan bizler, bugün ülkemizin ve vatanımızın geleceği için üretmeye ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile 25 Aralık 1921 günü Fransızları şehirden kovarak, Milli Mücadelenin kazanılmasına büyük güç ve moral kazandıran aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranlarımızla anıyorum. Şahin Bey'in Kilis Yolu Savaşları olarak terihe geçen Destansı mücadelesini örnek alan biz torunları, Karkamış'tan Nizip' e, Araban'dan İslahiye'ye, en nihayetinde vatanın her karışında          mücadele vermeye ve hizmet etmeye devam edeceğimize aziz hatıraları önünde söz veriyorum. Ne mutlu ki "Gazi" sin Antep. Ne Mutlu ki senin evladınız Antep. Varlığın ve kurtuluşun kutlu olsun."


Bu konuşmadan sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Serkan Yontar, Antep Türküleri seslendirdi. Daha sonra  Adana Gaziantep ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından bir konser verildi.
Kutlama programı geç saatlere kadar devam etti.


(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı