GÜRER, “ÜLKE GENELİNDE LOJMAN SAYISINDA ARTIŞ VAR”
SİYASET 21.01.2020 11:30:00 574 0

GÜRER, “ÜLKE GENELİNDE LOJMAN SAYISINDA ARTIŞ VAR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorduğu “Ülke genelinde kamuya ait lojman sayısı ne kadardır? "

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorduğu “Ülke genelinde kamuya ait lojman sayısı ne kadardır? Kamuya ait olan boş lojman ve son on yılda yapılan lojman sayısı ne kadardır? Ülkemizde yıkılan lojman sayısı ve bu lojmanların bakanlıklara göre dağılımı nedir? Ülkemizdeki kamuya ait lojmanların kira bedelleriyle ilgili yapılan düzenlemeler sonrasında lojman kullanımında azalma olmuş mudur? Sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yanıtladı

 Bakan Kurum” Ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249.514 adet lojman bulunmaktadır. Lojmanların idareler bazında dağılımı aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

İDARE

LOJMAN

Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri

218.575

Özel Bütçeli Diğer İdareler

16.735

Yükseköğretim Kurumlan

13.815

Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar

389

TOPLAM

249.514

 

 

Kamu Konutlarının kira bedelleri her yıl Resmi Gazetede yayımlanan tebliğler ile düzenlenmektedir. Bu kapsamda, 2019 yılı Kamu konutları kira bedelleri, 27/12/2018 tarihli ve 30638 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 389) ile yürürlüğe girmiş ve bir önceki yıla göre artış oranı yaklaşık %14,0 seviyesindedir. Kamu Konutlarının ilgili personele tahsis edilmesi ve idaresine ilişkin hususlar 23/09/1984 tarihli ve 18524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan Kamu Konutları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğin, “Konutların Yönetimine Dair Esaslar” başlıklı 35’inci maddesi hükümleri uyarınca; konutların korunması, ilgili personele tahsis edilmesi, tahliyesi, dolu ve boş konutların takip edilmesi gibi konular, genel bütçeye bağlı idareler için konutların tahsis edildiği Bakanlık, genel bütçe dışındaki kurum kuruluşlar için ilgili idarelerin sorumluğunda bulunmaktadır. “dedi.

LOJMAN SAYISI ARTMIŞ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kamu ’da çok sayıda kurumun özelleştirme ile lojmanlarının da devre dışı kaldığını ve bazı kamu kuruluşlarında lojmanların yıkıldığını ya da kiralandığı hatırlattı.

Gürer-“Buna karşın dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal, Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinin 31/12/2015 tarihi itibarıyla 214.343, Özel Bütçeli Diğer İdarelerin 18.689, Yüksek Öğretim Kurumlarının 11.777, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumların 387 adet olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kullanımında toplam 245.196 adet kamu konutu bulunmaktadır.” Yanıtını vermişti. Bu süreçten bugüne4 318 lojman artışı görülüyor. Kamu özelleştirme ile daraltılırken lojman artışı dikkat çekicidir.” Dedi. Ülkede boş ve kullanılmayan lojman sayısınında önemli olduğunu ancak bu konuda rakamsal veri verilmekten ten kaçınıldığını belirten Gürer lojmanların doğru ve faydalı kullananımın sağlanması ve boş bırakılmaması gerektiğini de ifade etti. Ömer Fethi Gürer- “Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, soru önergemize verdiği yanıtta, “TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait 6.658 adet konut bulunmakta olup, bunların 2.055 adedi boş durumdadır” demişti.” Kamu lojman olayı hem ihtiyacı karşılar kılınmalı hem de lojmanlar amaca hizmet eder biçimde kullanılmalıdır. Bu konuda veriler çelişkili ifadelerle kamuoyuna açıklanmaktadır. Sağlıklı biçimde tüm bakanlıklar ve kamuda ne kadar lojman boş olduğu bu anlamda önemlidir. Kamu kaynaklarının doğru kullanımı açısından da ciddi bir durumdur” diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı