?İŞ BARIŞI İÇİN AYRIMSIZ KADRO?
GÜNDEM 31.12.2017 12:10:33 935 0

?İŞ BARIŞI İÇİN AYRIMSIZ KADRO?

Kamu Taşeron Çalışanları Platform Başkanı Halit Önük, Türkiye´nin değişik illerinden Adana´ya gelen yüze yakın taşeron işçi, kadro taleplerine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Abidin Dino Parkı´nda toplanan taşeron işçiler, ?şeker fabrikaları 4D kadro istiyor?, ?Et ve Süt Kurumu biz de kadro istiyoruz?, ?Reis ne diyorsa o. Amasız, fakatsız tüm taşeronlara kadro?, ?T.M.O ve KİT´lere kadro?, ?karayolları ayrımsız kadro istiyor? yazılı dövizler taşıdı.

?MUTLULUĞUMUZA GÖLGE DÜŞTÜ?

Gurup adına açıklama yapan Kamu Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, Cumhurbaşkanı ve Başbakan´a seslenerek tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi. Önük, ?Çalışma hayatında reform olarak kabul edilen taşeron işçilerinin kadroya alınmasının çalışmasının mimarı olan başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan´a, Başbakanımıza, ilgili bakanlara teşekkür ediyoruz. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinden dolayı mutlu olduk. Fakat bu mutluluğumuza kurumlarda beraber çalışmış olduğumuz bazı arkadaşlarımızın kadroya alınmaması gölge düşürmüştür.? dedi.

İŞÇİLER İHALE KURBANI

İşçilerin kurumlarında sürekli çalışmasına rağmen ihale türü nedeniyle kadrodan faydalandırılmadığına dikkat çeken Önük, ? Bu arkadaşlarımız da kadroya alınacak diğer personeller gibi mesaisinin tamamını kurumlarında geçirmekte, yıllık izinler kullanacağı zaman kurum yöneticilerinden onay almaktadır. Nöbet çizelgeleri kurum yöneticileri tarafından belirlenmekte ve imzalanmaktadır. Bu gibi süreçlerin hiç birinde taşeron firması aktif rol almamakta kurum yöneticilerinin talimatlarını uygulamaktadır. Kadro alınamamasının tek nedeni ihalelerinde personel giderinin toplam ihale bedelinin yüzde 70´in altında olmasıdır. Yani personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışmalarıdır.? şeklinde konuştu.

İş barışının sağlanması için tüm taşeronların ayrımsız bir şekilde kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade eden Önük, açıklamasına şöyle devam etti: ?Yıllardır birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarının kadroya alınacak olup kendilerinin alınmayacak olması o iş yerindeki iş barışını bozacaktır. Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışan, hastane bilgi işlem personelleri, diş ve protez teknisyenleri, kiralık araç şöförleri, yemekhane, radyoloji görüntüleme, müşavirlik danışmanlık çalışanları, Kitler, muvazaa ve işe iade davası olup sonuçlanmamış olanlar, ihalesi aynı olup ödeneği farklı şekilde olduğu için Milli Eğitim çalışanları kadro kapsamına alınması hususunda başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın verecekleri talimatla bu mağdur kesimi de aileleriyle birlikte yüzlerini güldürmeye davet ediyoruz.?(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı