İşin Olsun ve Adana Sanayi Odası bölgede istihdamı artırmak için iş birliği anlaşması imzaladı
EKONOMİ 16.06.2023 10:17:00 1060 0

İşin Olsun ve Adana Sanayi Odası bölgede istihdamı artırmak için iş birliği anlaşması imzaladı

İşin Olsun ve Adana Sanayi Odası bölgede istihdamı artırmak için iş birliği anlaşması imzaladı

 

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net ile Adana Sanayi Odası bölgede istihdamı artırmak amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği kapsamında, Adana ve çevresinde yaşayanlar için Kariyer.net’in mavi yaka iş ve eleman aramayı dijital hale getiren İşin Olsun uygulaması sayesinde, iş arayan adaylara ve eleman arayan işverenlere hızlı istihdam fırsatları sunulacak. İşin Olsun uygulamasından Adana Sanayi Odası’nın iş arayanlara ve işverenlere rehberlik hizmeti sunan Mesleki Eğitim Birimine başvuranlar hemen yararlanabilecek.

Kariyer.net bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin lokasyon bazlı ilk ve en büyük istihdam platformu olan İşin Olsun ile Adana Sanayi Odası, bölgedeki istihdama katkıda bulunmak amacıyla güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında bölgede yaşayan ve iş arayan mavi yaka adaylarla çalışan arayan işverenlere, hem ücretsiz hem de hızlı istihdam fırsatları sunulacak.  İşin Olsun uygulamasıyla mavi yaka adaylar, il/ilçe/mahalle bazına kadar inerek iş arayabilecek, işverenlere telefonla da direkt olarak ulaşabilecek. İşverenler ise ilanlarını kolayca yayınlayarak ihtiyaç duydukları elemanı hızlı bir şekilde bulabilecek.
Adana Sanayi Odası ile İşin Olsun arasındaki iş birliği anlaşması, 02.06.2023 tarihinde Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. İmzalar Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru tarafından atıldı. Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman iş birliği ile ilgili şunları söyledi; “Kariyer.net ile yaptığımız bu iş birliği anlaşması, Adana ve çevresindeki istihdamı artırmak için önemli bir adımdır. İşin Olsun uygulaması sayesinde iş arayan adaylarımıza daha kolay, hızlı ve etkili bir şekilde iş bulma imkanı sunarken, işverenlerimize de ihtiyaç duydukları niteliklere sahip elemanları bulma konusunda destek sağlayacağız. Bu anlaşma ile iş arayanlar ve işverenler arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, iş arayan ve iş vereni bir platformda buluşturuyoruz. Ayrıca, Adana Sanayi Odası olarak iş arayanlara ve işverenlere rehberlik hizmeti sunan Mesleki Eğitim Birimimize başvuran adaylarımız, hızlıca İşin Olsun uygulamasından faydalanabilecekler. Bu iş birliğiyle, bölgede istihdamı desteklemeye ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

İşin Olsun 
Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru, mavi yaka çalışan istihdamını Türkiye’nin her yerinde artırmak için kolları sıvadıklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu: 
“Kariyer.net olarak misyonumuz istihdama katkı sağlarken doğru adayla doğru işi buluşturmak. Bu misyonla 2017 yılında hayata geçirdiğimiz İşin Olsun, Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve çalışan bulma platformu olma özelliğini taşıyor. Aylık 8 milyona yakın kişinin ziyaret ettiği platformumuza bugüne dek 81 milyondan fazla kişi iş başvurusunda bulundu. 700 binden fazla işveren çalışan ihtiyacını karşılamak için İşin Olsun’a ilan verdi. Adana ve çevresinde de yeni işe ihtiyaç duyan insanların iş arayışına, işverenlerin de aradıkları doğru adaylarla buluşmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Adana Sanayi Odası ile yaptığımız bu iş birliğinin bölgedeki istihdamı artırma anlamında önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. İş birliğimizin herkes için hayırlı olmasını dileriz.”

Adana Sanayi Odası aday ve işverenleri İşin Olsun’a yönlendirecek!
Yapılan iş birliği kapsamında Adana Sanayi Odası’na gelen aday ve işverenler İşin Olsun’a yönlendirilecek. İşverenler, ihtiyaç duydukları pozisyonları ilgili birime bildirecek ve iş ilanları İşin Olsun uygulamasında yayınlanacak. İş ilanları tüm Adana halkının başvurularına açık olacak. 
Yetkililer ilana başvuran adaylarla doğrudan iletişime geçebilecek, uygun adaylarla görüşme yaparak ilgili işverenlere yönlendirecek. İş arayan olarak başvuruda bulunan adaylar ise İşin Olsun uygulamasına yönlendirilerek üye olma ve süreç hakkında bilgilendirilecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı