GÜNDEM 5.09.2018 09:54:42 553 0

"Kolluk güçleri görev ve sorumluluğunu kötüye kullanamaz"

İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde görevli komiserin, bir şüphelinin ifadesine katılmak isteyen kadın avukata, önce copla dövdüğü ve ardından silah doğrulttuğu görüntülerinin basına yansıması üzerine Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaşanan

Kamu görevlilerinin bir kadın meslektaşımıza saldırısını anlamanın ve kabul etmenin mümkün olmadığı vurgulayan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı  açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
´BURADA ÇOK AVUKAT DÖVDÜK, SİZİ DE DÖVELİM Mİ?´
Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği´ne gelen bir kadın meslektaşımız, gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesine katılmak istediği, kadın meslektaşımız ifadeye katılamadan amirin, sigara içmek için avluya çıktığı ve bir banka oturduğunda ise Polis Merkezinden bir komiserin meslektaşımıza, ?Burada çok avukat dövdük, sizi de dövelim mi? dediği, sonrasında da emrindeki polislerden sopa getirmelerini istediği görülmektedir. Meslektaşımızı copla dövdüğü ve ardından da üzerine silah doğrulttuğu görüntüleri medyaya yansımıştır.
Bu suçun adaletin tecelli etmesi için görevi yargı mensuplarının en önemli yardımcısı kolluk güçleri, güvenliğimizi, canımızı emanet ettiğimiz polisler tarafından işlenmesi daha da korkunç ve kabul edilemez.
 
"DOĞRUDAN MESLEĞİMİZ HEDEF ALINMIŞTIR"
 
Siyasi iktidar tarafından yurttaşa hukuksuz ve ölçüsüz şekilde çok sert müdahalelerde bulunarak ?destan yazan!´ denilerek ödül dağıtmasından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun son emriyle Cumartesi Anneleri´ne uygulanan polis şiddetinden sonra bu tür vahim uygulamalar ne yazık ki daha da artmaktadır. Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz.
Polisin aleni şekilde uygulamış olduğu bu şiddet, kötü muamelenin çok ötesinde Türk Ceza Kanununun 94´üncü maddesinde işkence suçu kapsamına girmektedir. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kolluk güçleri ve yetkilileri görev ve sorumluluğunu kötüye kullanamaz.
Meslektaşımızın mesleki kimliği hedeflenerek darp edilmesi, gayrı insani muameleye maruz kalması kabul edilemez. Meslektaşımızın şikayeti üzerine komiser dahil 4 kişi açığa alınmıştır.
Meslektaşımıza yönelik hukuk dışı uygulamanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla sunarım."
TCK;94;
"Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama ve irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren ?kamu görevlisi´ işkence suçundan sorumlu olur."(CO)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı