‘Milli Servetimiz Ormanları Korumak Hepimizin Görevi’
SİYASET 9.08.2023 22:25:00 381 0

‘Milli Servetimiz Ormanları Korumak Hepimizin Görevi’

"BELEDİYELERİMİZ GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ EĞİTİMLERİ VERİYOR.BELEDİYELERİMİZDE KALİFİYE PERSONEL VE ARAÇ SAYISI ARTIRILDI."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye’de iklim değişikliğinin etkisiyle birlikte yaz aylarında orman yangınlarının artık kronikleşen bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Milli servetimiz ormanları korumak hepimizin görevi. Bu kapsamda başta kıyı bölgelerindeki belediyelerimiz olmak üzere kalifiye personel ve araç sayıları artırıldı. Belediyelerimiz vatandaşlarımıza gönüllü itfaiyeci eğitimleri veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; iklim değişikliğinin etkisiyle her yıl yaz mevsiminde yaşanan orman yangınlarına ilişkin CHP’li belediyelerin personel ve müdahale için gerekli araç sayısını artırmasının yanı sıra vatandaşları bilinçlendirmek için pek çok çalışma yürüttüğüne işaret etti. Yapılan çalışmalarla orman yangınlarına müdahalenin 3 ile 6 dakika içinde yapılmasının amaçlandığına dikkat çeken CHP’li Akın, başta yangın riski taşıyan kıyılarda yer alan belediyeler olmak üzere CHP’li belediyelerin gerçekleştirdiği orman yangınlarına karşı yapılan çalışmalar hakkında özetle şu bilgileri verdi:

PERSONEL VE ARAÇ SAYISI ARTIRILDI: CHP’li belediyeler bünyesinde yaz aylarında kalifiye personel sayısı ve buna paralel olarak yangına müdahale etmek amacıyla ağır iş makinesi ve araç sayısı artırılmaktadır. CHP’li belediyelerin yetki alanlarında özellikle yaz aylarında mobil istasyonlar kurularak olası bir yangına hemen müdahale edilmesi amaçlanırken, yangın söndürme hidrantlarının sayısı da artırılmıştır.

YAZ AYLARINDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR: Ormanlık alanlara yakın bölgelerde yer alan işletmeler, fabrikalar, konaklama yerleri düzenli olarak denetleniyor. Yangın riski taşıyan alanlarda kurulan yangın söndürme hidrantlarının da kontrolleri düzenli olarak gerçekleştirilerek olası bir yangına karşı hazırlı hale gelmeleri sağlanıyor. Ormanlık alanlarda bulunan yolların kenarlarındaki otların temizliği düzenli olarak yapılarak, izmaritlerin olası yangınları başlatma riski azaltılmaktadır.

VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR: Ormanlık alanlara yakın bölgelerde ikamet eden vatandaşların bilinçlendirilmesi için orman yangınlarına karşı mücadele edilmesi amacıyla broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları için düzenli eğitimler verildi.  

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ EĞİTİMLERİ VERİLİYOR: Bazı CHP’li belediyeler; orman yangınlarına karşı mücadele kapsamında gönüllü vatandaşlarımıza “Temel İtfaiyecilik Eğitimi”, “Temel İlk Yardım” ile “Temel Arama Kurtarma” eğitimleri verilerek Gönüllü İtfaiyecilik Birimi’ni kurdu. Düzenli olarak gerçekleştirilen eğitimlere katılarak gönüllü itfaiyeci sertifikası alan vatandaş sayısı 2023 yılı itibarıyla 6 binin üzerine çıktı. Piknik alanlarının fazla olduğu yerlerde, yangınlara müdahale etmek için İtfaiye Müdahale Grubu kuruldu.

KOORDİNASYON İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ: CHP’li belediyelerin sorumluluk alanlarındaki ilgili Orman Genel Müdürlükleri ile işbirliği protokolleri imzalayarak olası bir yangında koordinasyonun sağlanması ve müdahalede herhangi bir aksama yaşanmaması sağlandı. Personel ve araçların daha hızlı ve verimli olarak yangına müdahalesi için İtfaiye Bilgi Sistemi kurularak, olası bir yangın anında hızlı ve doğru bilgi akışının sağlanması amaçlandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı