Mutlu ebeveyn, mutlu çocuk, mutlu aile?
EĞİTİM 29.06.2015 11:54:48 1030 0

Mutlu ebeveyn, mutlu çocuk, mutlu aile?

Aile ve Çocuk Hobi Yaşam Merkezi Sinaps Adanalıların hizmetinde

Aile ve Çocuk Hobi Yaşam Merkezi Sinaps; aile danışmanlığı, sağlık danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, eğitim koordinatörlüğü, yaşam koçluğu, homeopati, hukuk danışmanlığı, diet koçluğu, hobi danışmanlığı (Spor, Müzik, Drama, Diksiyon, Sinema, Edebiyat, Yoga), bireysel gelişim seminerleri, öğrenci koçluğu gibi alanlarda Adana´da hizmet verme başladı.

Adana´da ilk kez bu denli farklı alanlarda hizmet veren bir merkez olarak faaliyete başlayan Sinaps´ın kurucusu ve yöneticisi Aile Hekimi Dr. Reha Çetin Yurdaer, çok etkin bir misyonla yola çıktıklarını belirtti.

EBEVEYNLER MUTLUYSA ÇOCUK DA MUTLU OLUR VE AİLE GÜÇLENİR

Bireysel eğitim konusunda uluslararası kuruluşların verdiği seminerleri, eğitimleri tamamlayan, Sinaps´ı birlikte oluşturdukları eğitimci eşi de bireysel gelişim uzmanı olan Dr. Reha Çetin Yurdaer, Tıp Fakültesi Öğrencisi Kızı Naz Çetin Yurdaer´in de etkin şekilde Sinaps´ın içinde olduğunu açıkladı. Dr. Yurdaer, ?Sinaps´ı oluştururken biz kişilerin mutlu olmasını baz aldık. Mutlu ailelerin, mutlu çocuklarının daha başarılı olacaklarını ve geleceğe daha doğru yatırımlarda bulunacaklarını düşünerek Sinaps´ı oluşturduk. Bir ailenin mutluluğunun çocuk başarısını çok etkilediğine inanıyoruz. Çocukların başarısının da bir ailenin geleceğini etkilediğini biliyoruz. Bu yüzden bu zinciri iki taraflı güçlendirmek için hem ailenin mutluluğunu, hem çocuğun başarısını artıracak bir merkez oluşturmayı düşündük? dedi.

ORTAK HOBİ ALANLARI BULUNACAK

Öğrenci koçlarıyla, bireysel gelişim danışmanlarıyla, yaşam koçlarıyla; öğrencilerin ders çalışma tekniklerini ve taktiklerini düzenleyerek, sosyal yaşantılarını, hobilerini ve kendilerine ayırdıkları zamanın kalitesini artırarak başarıya daha kolay gitmelerini hedeflediklerini ifade eden Dr. Yurdaer, ?Aynı zamanda çocuk-ebeveyn ilişkilerini düzenleyerek mutlu aile yapılarını oluşturmaya katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Merkezde, anne-babalara ve çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek, öğrenci koçluğu yapılacak. Profesyonel eğitim koçlarımızca çocuklara ders çalışma teknikleri, test çözme ve tercih yapma teknikleri öğretilecek. Anne-babanın birbirleriyle olan ilişkileri güçlendirilmeye çalışılacak. Aile içinde ortak hobiler araştırılacak, varsa ortaya çıkarılacak. Bununla ilgili destek verilecek aileye. Yanı sıra bir drama grubu oluşturulacak. Profesyonel bir ekiple, bir drama içinde, aile bireylerine roller verilerek, hem öğrencilerin, hem anne ve babaların, bir tiyatro sahnesinde, kendi problemlerine kendilerinin çözüm bulmalarına zemin hazırlanacak. Uzman psikologlarımız, psikolojik danışmanlarımız, profesyonel tiyatrocularımız var. Drama eğitimlerinde konservatuvar mezunu tiyatrocularımız etkin rol alacaklar. Öğrenci koçlarımız, öğrenci danışmanlarımız sınav tercihleriyle ilgili  eğitim verecek. Ortaokul öğrencilerine lise tercihleri konusunda, lise öğrencilerine üniversite tercihleri konusunda profesyonel yardımda bulunacaklar? diye konuştu.

PROFESYONEL SİNEMA EKİBİ-MEB´DEN ONAYLI TEK PROGRAM

Profesyonel bir sinema ekipleri bulunduğunu da açıklayan Dr. Yurdaer, şöyle devam etti: ?Bu iş için İzmir´den bir ekip gelecek. Her ayın belli günlerinde bizim için çalışacaklar. 8-10 kişilik gruplarla, hobi bazında, film üzerine çalışacaklar. Yine 8-10 aylık periyotlarda, birlikte çalışılan gruplara senaryolar yazdırılacak. O senaryolardaki roller paylaştırılıp, eğitim sonrasında da kısa metrajlı bir film çekilecek. Burada da kişilerin hayallerinin içinde rol almaları sağlanacak ve orta koydukları yaşam şeklinin sonuçlarına katlanmalarını, hayallerinin aile bireylerince nasıl algılandığını ve değerlendirildiğini bir başka gözle görebilmelerini sağlamaya çalışacağız. Sinemacı ekibin kullandığı program, kendi yazdıkları bir program ve Milli Eğitim Bakanlığı´ndan onaylı tek program. Daha önce İzmir´de uyguluyorlardı, şimdi Adana´da Sinaps´ta uygulanacak.?

AİLE İÇİ İLETİŞİMSİZLİK MUTSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

Temmuz ayından itibaren tam kadro hizmet vermeye başlayacaklarını anlatan Dr. Yurdaer, sözlerini şöyle tamamladı: ?Adana´da bu şekilde komplike şekilde hizmet veren başka bir mezkez yok. Farklı hizmetleri bir araya topladık. Adana için yeni bir vizyon oluşturduk. Günümüzde işler yoğunlaştı, teknolojiye ilgi arttı. İnsanlar aile içinde birbirlerinden koptular. Aynı evin içinde, aynı çatı altında yaşasalar bile birbirleriyle çok fazla iletişim içinde olamıyorlar. Çocuk, anne, baba, anneanne, dede, nine, birbirleriyle çok fazla iletişim içinde değiller. Bu da uzun vadede bir mutsuzluk oluşturuyor insanlarda. Bu bağı artırabilmek için kişiler arasında ortak keyif alanlarını bulmak, ortaya çıkarmak gerek. Eskiden olduğu gibi basit paylaşımları bir arada yapmayı tekrar öğretmek gerek insanlara. Sinaps´ta bunlar olacak.?  (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı