SCP’den Bütün Partilere Çağrı; “Dünyayı Ateşe Atan Nato’ya Dur Diyelim”
SİYASET 17.07.2023 14:08:00 806 0

SCP’den Bütün Partilere Çağrı; “Dünyayı Ateşe Atan Nato’ya Dur Diyelim”

SCP,İsveç’in NATO’ya alınması konusunda TBMM’nin karar alacağını belirterek, “Millet sizleri, vatanı ve milleti savunun, “Devletin varlığını ve bağımsızlığını koruma” sözü ile başlayan yeminin gereğini yapın diye seçti" dedi.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Başkanlık Divanı, İsveç’in NATO’ya alınması konusunda TBMM’nin karar alacağını belirterek, “NATO’ya destek vermek, mazlum milletlerinin ekmeğine kan doğramaktır. Millet sizleri, vatanı ve milleti savunun, “Devletin varlığını ve bağımsızlığını koruma” sözü ile başlayan yeminin gereğini yapın diye seçti” şeklinde açıklamada bulundu.
SCP bildirisinde, “Amerikan emperyalizmi ve onun NATO eşkıyası, mazlum milletleri boğmaya ve eşkıya imparatorluğunu dünyaya egemen kılmaya çalışmaktadır. Bu amaçla yeni ülkeleri NATO bünyesine katarak eşkıya kuvvetin askeri ve ekonomik gücünü büyütmeye çalışmaktadır. ABD ve NATO, 70 yıldır mazlum milletlere kan kusturmakla birlikte, 70 yıldır çok sayıda uğursuz ve kanlı işlerin planlayıcısı ve örgütçüsü olarak ülkemize de bela olmaktadırlar” denildi.
SCP Başkanlık Divanı’nın hazırladığı bülteni medya ile paylaşan Sosyalist Cumhuriyet Partisi Adana İl Örgütü,” Bunlar  12 Mart 1971 darbesi ABD ve NATO darbesidir.  12 Eylül 1980 darbesi ABD ve NATO darbesidir. • 15 Temmuz 2016 darbesi ABD ve NATO darbesidir” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yıllar yılı büyük katliamlar ve karanlık tertipler düzenleyen GLADYO (Kontrgerilla), ABD ve NATO örgütüdür.  Ordunun, polisin, yargının ve devletin bütün hücrelerine sızan dünya çapındaki casusluk örgütü FETÖ, ABD ve NATO örgütüdür.  Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren DEAŞ ve El Kaide, ABD ve NATO örgütleridir. Milletimizi etnik olarak parçalamaya çalışan PKK, ABD devlet başkanlarının “kara gücümüz” dediği örgüttür. Silahı, eğitimi, finansmanı, saldırı planları tamamen ABD ve NATO tarafından sağlanmakta, ABD ve NATO generalleri PKK karargâhlarında toplantılar yapmaktadır. ABD ve NATO eşkıyası, halen ülkemizi çepeçevre saran askeri üsleriyle de, ülkemize silah doğrultmuştur, ülkemizi ve milletimizi tehdit etmektedir.

“MİLLETİN VEKİLİ MİSİNİZ, GÖRECEĞİZ”

ABD, PKK’nın hamisi durumundaki İsveç’i de NATO’ya katmak, topraklarını mazlum dünyaya karşı savaş üssü olarak kullanmak istemektedir. ABD’nin tehditlerine boyun eğen AKP yönetimi, TBMM’nin onayını almak istemektedir. Oysa Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalizmi denize döken Meclistir. Bu Meclis, Sakarya destanı ile Dumlupınar, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa destanları ile yüz binlerce şehidin kanları ile yaratıldı. Bu Meclisten dünya eşkıyalarına destek vermek, tarihimize de kendimize de ihanettir. Çanakkale şehitlerine, Kurtuluş Savaşı şehitlerine, 15 Temmuz şehitlerine ihanettir. NATO’ya destek vermek, mazlum milletlerinin ekmeğine kan doğramaktır. Millet sizleri, vatanı ve milleti savunun, “Devletin varlığını ve bağımsızlığını koruma” sözü ile başlayan yeminin gereğini yapın diye seçti. Milletvekilinin görevi, ülkemize, milletimize kasteden eşkıyalara destek vermek değildir. Milletvekilinin görevi, NATO’nun büyütülmesi yönündeki her girişimi reddetmek, mazlum milletlere, ülkemize ve vatanımıza sahip çıkmaktır. Eşkıyaya boyun eğmeyin! Emperyalizmi ilk defa mahv ve nabut eden ülkenin onurunu ve şerefini, NATO ve ABD çetesinin ayakları altında paspas yapmayın! Partilerinizin yöneticileri emir verseler dahi, önce vatan, millet gelir, önce ettiğiniz yemin, önce şeref ve namus borcu gelir, gelmelidir.”
“NATO çetesinin büyütülmesine, İsveç’in NATO’ya katılmasına hayır” denilen açıklamanın sonunda,
“Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, kahrolsun NATO çetesi!Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!Yaşasın emperyalizme karşı bağımsızlık savaşının kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisi! Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak TBMM’deki partilere çağrımız budur. Çağrımızı bütün milletimize ilan ediyoruz!” (Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı