Şehit Ateşi Osmaniye´ye Düştü
ASAYİŞ 1.08.2015 20:15:41 399 0

Şehit Ateşi Osmaniye´ye Düştü

Erzurum-Kars karayolunda bölücü terör örgütü PKK´nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ali Gökçe´nin memleketi olan Osmaniye´nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek kasabasındaki baba ocağına ateş düştü.

Evli ve 2 çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe´nin şehit olduğu haberini Düziçi İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Bülent Keskinsoy verdi.

 Oğlunun şehit düştüğü haberini alan baba Mehmet Gökçe gözyaşlarına boğuldu. Şehitin annesi Fadime Gökçe şehit evine taziyeye gelen Osmaniye İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Metin Düz´e "oğlumu size emanet etmiştim" diyerek ağladı. Anne Fadime Gökçe´yi şehit evine gelen bayan astsubay teselli etti. Anne Fadime Gökçe bayan astsubaya sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe´nin 2002 yılında göreve başladığı evli ve bir kız bir erkek iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe´nin cenazesinin 2 Ağustos Pazar günü yapılacak törenin ardından defnedileceği öğrenildi. 

Uzman Çavuş Nasıl Şehit Oldu

Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde yolu kesen ve 70 kişiyi yaklaşık iki saat rehin alan daha sonra rehineleri bıraktıktan sonra 1 otobüs ve 3 TIR´ı yakan teröristler bölgede yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri birliğe mayınlı saldırıda bulundu.

Bugün saat 13. 00 sıralarında meydana gelen olayda, askerlerin yoldan geçişi sırasında uzaktan yola yerleştirilen mayın patlatıldı. 1 uzman çavuşun şehit olurken yaralı askerlerinde bulunduğu belirtildi. Yaralı askerler ambulanslarla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şehidin kimliği belli oldu

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş´un Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Gökçe olduğu açıklandı.

Dün akşam saatlerinde PKK´lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi´ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars´tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir uzman çavuş, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit oldu.

Terör saldırısında şehit düşen askerin Jandarma´da görevli bomba imha uzmanı Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı. Şehidin naaşı Kağızman İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı