SEYHAN BELEDİYE MECLİSİ’NDE İKİ MADDE GÖRÜŞÜLDÜ
YEREL 4.07.2023 11:04:00 799 0

SEYHAN BELEDİYE MECLİSİ’NDE İKİ MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

CHP Grup Başkanvekili Güngör Geçer, meclis üyelerini önce kurban bayramını, geçmiş babalar gününü kutladı ve İsveç’teki Kuranı Kerim yakılma olayına değinerek, utanç verici bu olayı kınadığını söyledi.


Vahit Şahin
Seyhan Belediye Meclisinin Temmuz ayı oturumları başladı. İlk gün, toplam 9 maddeden oluşan gündem maddelerinden ikisi görüşülebildi.
Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Gülcan Bingöl ve Hacice Yılmaz tarafından açıldı. Başkan Akay, meclis üyelerine gündem dışı söz verdi.
CHP Grup Başkanvekili Güngör Geçer, meclis üyelerini önce kurban bayramını, geçmiş babalar gününü kutladı ve İsveç’teki Kuranı Kerim yakılma olayına değinerek, utanç verici bu olayı kınadığını söyledi. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’taki Madımak Oteli yangınında ölenlere başsağlığı dileyen Geçer, 5 Temmuz 1993 Başbağlar katliamını gündeme getirerek, “Anadolu topraklarında asla bir daha bu katliamların olmamasını diliyorum” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ali Coşkun da, kurban bayramını ve geçmiş babalar gününü kutladı. Coşkun, hac farizasını yerine getiren Müslümanların ibadetlerinin kabul edilmesini dileyerek, Başbağlar ve Madımak katliamlarında ölen vatandaşları andı. 27 Haziran 1998 Ceyhan depreminde hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andığını söyleyen Coşkun, 6 Şubat 2023 depreminden sonra belediye olarak Seyhan’da ne gibi önlemler alındığını merak ettiklerini ifade etti.
Coşkun,”Seyhan Belediyesi, 5 yıla yakın bir zaman diliminde asli görevlerini yapmamıştır” dedi.
Çöp toplama şeklini ve taşınmasının da eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Ali Coşkun, bu hizmetin açık kamyonetlerle yapıldığını çektiği fotoğraflarla meclis üyelerine göstererek, “Bu Adana’ya yakışmıyor” dedi. 
Coşkun son olarak, her ne kadar büyükşehir belediyesine ait olan Sarıçam’daki çöp bertaraf tesislerini bir an önce şehir dışına çıkarılması gerektiğini, bunun için meclis üyelerine görev düştüğünü sözlerine ekledi.
CHP’li Meclis Üyesi Kemal Çelik ise, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak Oteli yangınında 33 şair, yazar ve sanatçıların hayatını yitirdiğini belirterek, “Her ne şekilde olursa olsun, insan hayatını sonlandırmak vahşettir. Dünyanın ve insanlığın yeniden barışla buluşmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra gündemlere geçildi. Gündemin birinci maddesindeki 2023-2024 kreş ücret tarifesi güncelleme talebi oy birliğiyle müşterek komisyonlara havale edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi gereği cetvelde belirtilen boş kadro değişikli ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
Seyhan Belediye Meclisi çalışmalarına devam edecek.

(vş)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı