TSKB Kariyer Atölyesi 10’uncu Yılında
GÜNDEM 2.05.2023 13:04:00 836 0

TSKB Kariyer Atölyesi 10’uncu Yılında

Kalkınma ve yatırım bankacılığı alanındaki ilk ve tek işe alım atölyesi olma özelliği taşıyan TSKB Kariyer Atölyesi’nin 10’uncusu 29 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

TSKB Genel Müdür Yardımcısı Özlem Bağdatlı: “Her alanda sürdürülebilirliği kendisine misyon edinmiş bir banka olarak, insan kaynaklarında sürdürülebilirliğin kendi yöneticilerimizi yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda bizim için çok önemli bir etkinlik olan TSKB Kariyer Atölyesi ile genç yeteneklere yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de sürdürülebilir bankacılık modeliyle ayrışan TSKB’nin, son 10 yıldır bünyesine kazandığı genç yeteneklerle tanıştığı, onların yetkinlikleri ve potansiyelleri ile ilgili geri bildirim verdiği ve kariyer planlarında desteklediği TSKB Kariyer Atölyesi, bu yıl 29 Nisan tarihinde gerçekleşti. Kalkınma ve yatırım bankacılığı alanındaki ilk ve tek işe alım atölyesi olan TSKB Kariyer Atölyesi’ne, bu yıl yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği gibi farklı bölümlerinden 4’üncü sınıf öğrencileriyle, aynı alanlarda yüksek lisans eğitimi alan toplam 38 öğrenci katılmaya hak kazandı.

‘Farkını Ortaya Koy’ sloganıyla gerçekleştirilen atölye kapsamında öğrenciler, TSKB’nin deneyimli çalışanlarından sürdürülebilir bankacılık modeli, kalkınma yatırımlarının finansmanı ve yatırım bankacılığı uygulamaları hakkında kapsamlı şekilde bilgi edinme imkanı buldular. TSKB’nin “Geleceğe Ortak Ol” isimli eğitim ve gelişim platformu kanalıyla “Etkileyici Sunum Hazırlama Teknikleri”, “Finansçı Olmayanlar İçin Finans” ve “Etkili İletişim” gibi eğitimlere de katılan gençlere atölye boyunca TSKB’li koçlar eşlik etti. İlerleyen süreçte TSKB ekibine katılmaya aday olan katılımcıları objektif bir şekilde değerlendirmek üzere tüm koçlar yetkinlik değerlendirme eğitimleri aldı. 

Öğrencilerin finansal analiz araçları ve sektörel bilgileri kullanarak hazırladıkları birbirinden yaratıcı sunumlar Banka’nın yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilerek en başarılı grubun üyelerine ödül verildi. Gençlerin birbirini ve TSKB’deki iş yaşamını tanımasına yönelik pek çok ilgi çekici aktiviteye de ev sahipliği yapan atölyenin sonunda yeni yeteneklerin en kısa sürede TSKB kariyerlerine başlaması hedefleniyor.

Özlem Bağdatlı: “Bankacılık kadrolarımızın yüzde 20’si TSKB Kariyer Atölyesi aracılığıyla aramıza katılan arkadaşlarımızdan oluşuyor.”

Bu yılki atölye ve katılımcılar hakkında değerlendirmelerde bulunun TSKB’nin insan kaynakları faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Bağdatlı: “TSKB’li olmaya aday genç yeteneklerin geleceğine işe alım öncesi yatırım yapmaya başladığımız TSKB Kariyer Atölyesi’ni her yıl bankamızın stratejik hedeflerine ve farklı iş kollarımızdaki MT ihtiyacına göre tasarlıyoruz. Bugüne kadar 400’e yakın öğrenci bu atölyeler sayesinde kalkınma ve yatırım bankacılığı ile tanışma fırsatı yakalarken, biz de pek çok genç ve yetenekli iş arkadaşı kazandık. Hali hazırda bankacılık kadrolarımızın yüzde 20’sinin Kariyer Atölyesi aracılığıyla aramıza katılan arkadaşlarımızdan oluştuğunu söyleyebilirim. Bu yıl pandeminin ardından Kariyer Atölyesi’ni tekrar yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yoğun bir başvuru süreci ve titiz mülakatlar sonrası atölyemize katılmaya hak kazanan 38 öğrencinin bir kısmı ilerleyen günlerde TSKB ekiplerine katılacaklar.  Her alanda sürdürülebilirliği kendisine misyon edinmiş bir finans kuruluşu olarak, insan kaynaklarında sürdürülebilirliğin kendi yöneticilerimizi yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda bizim için çok önemli bir etkinlik olan TSKB Kariyer Atölyesi ile genç yeteneklere yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı