YÜREĞİR´DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI
10.12.2015 14:21:04 559 0

YÜREĞİR´DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT ÇELİKCAN, YÜREĞİR´DE KENT YAŞAMINA UYGUN PROJELER ÜRETEREK YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEYİ VE BÖLGEYİ ÇAĞDAŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR KENT DURUMUNA GETİRMEYİ HEDEFLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ VE İLÇEDE BİNALARIN YÜZDE 80´İNİN RUHSATSIZ OLDUĞUNU BELİR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede kent kültürüne uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünüme kavuşturmak için 9 noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi. 

Başkan Çelikcan Yüreğir´de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Adana´da bir ilk olduğunu belirterek, ´Yerinde Kentsel Dönüşüm´ çalışmaları kapsamında Kışla Mahallesi´nde 324 konutun yıkıldığını yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapıldığını, hemen yanında 2.etap çalışmalara başlandığını, ilçe genelinde de 9 ayrı bölgede ´Kentsel Dönüşüm´ çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu ifade eden Çelikcan, ´İlçemizde 60 bin 993 adet bina, 141 bin 897 adet konut (bağımsız bölüm), 17 bin adet işyeri bulunmaktadır. Binaların yüzde 80´i ruhsatsız yapılaşmadır. Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir. Bunun için, Yüreğir´de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedefledik" dedi.

Yüreğir´de 372 hektar alanda 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını vurgulayan Çelikcan, "Uzun ve zor bir çalışma olan yerinde ve gerçek kentsel dönüşüm dünyanın en zor olan işlerinden biridir. Çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hükümetimiz ve yatırımcılarımızla görüşerek ilçemizin gelişmesine katkı sağladık. İlçemize gelmesini sağladığımız kamu yatırımları ve başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde bütün yatırımcıların yönü Yüreğir tarafına dönmeye başladı" diye konuştu.

YÜREĞİR´DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI

Kışla 1. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanında mevcut 324 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, kentsel dönüşüm projesi ile 772 adet konut ve 43 adet iş yeri yapımı projelendirildi ve inşaatları halen devam ediyor..
Kışla 2. Bölge: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 415 konut, 25 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 800 adet konut ve 100 adet iş yeri projesi planlanmakta.

Karacaoğlan 1. Etap: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında eğitim tesisi, dini tesis, 454 adet konut ve 49 adet iş yeri yapılması düşünülüyor. Hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor.

Başak: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan projeler, TOKİ´de kontrol aşamasında bulunuyor. Başak Mahallesi´nde yaklaşık 857 adet bina, 40 iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 1490 adet konut, 72 adet iş yeri planlanıyor.
Akıncılar, Yavuzlar, Serinevler: Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine başlanacak.

Cumhuriyet: Afet Riskli Alan´a ait projeler tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet iş yeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları altında mağaza, 140 adet konut altı iş yeri planlanıyor.

19 Mayıs-Koza -Yeşilbağlar, Afet Riskli Alan ve Koza -Yeşilbağlar Rezerv Alanı: Mühendislik- müşavirlik hizmet alımı ihale süreci devam ediyor.
Misis Rezerv: Talep Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false