?KUZEY KORE ZİRVESİ PLANLANDIĞI TARİHTE YAPILMAYABİLİR?

 ?KUZEY KORE ZİRVESİ PLANLANDIĞI TARİHTE YAPILMAYABİLİR?

Başkan Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un´la yapacağı zirvenin planlandığı tarihte yapılmama olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Zirvenin 12 Haziran´da yapılması planlanmıştı.

Trump, Singapur´da yapılması planlanan zirveyle ilgili kuşkularını Washington´a gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in´le paylaştı.

VOA Amerike´nın Sesi internet sitesinde yer alan habere göre Trump gazetecilere yaptığı açıklamada ??Büyük olasılıkla olmayacak, ancak bu, zaman içinde de olmayacak anlamına gelmez. 12 Haziran´da olmayabilir. Ama bir zirve olma şansı yüksek´´ dedi.

Trump zirvenin planlandığı tarihte yapılıp yapılmayacağının kısa zamanda anlaşılacağını kaydetti.

Trump, ??Kuzey Kore´nin büyük bir ülke olma şansı yüksek ve bence bu şansı kullanmalılar´´ diye konuştu.

Kuzey Kore, Amerika ve Güney Kore arasındaki son hava tatbikatını kınamış ve Amerika´yla yapılacak zirve konusunda tonunu değiştirmişti. Pyonyang, Güney Kore´yle yapılan görüşmeleri durdurmuş ve Washington´la yapılacak zirve konusunda geri adım atabileceği sinyali vermişti.

Trump, Kuzey Kore hakkında geçen hafta yaptığı yorumları yineledi ve zirvede Kim´in güvenliğinin garanti altına alınacağını, nükleerden arınması halinde Kuzey Kore´nin zengin olacağını, ancak Pyonyang´ın bazı koşullara uymayı kabul etmemesi halinde zirvenin hayata geçmeyeceğini belirtti.

Trump, Kuzey Kore´nin nükleerden arınmayı kabul edeceği bir anlaşmayı kısa süre içinde yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ