SOVYETLER´DEN SONRAKİ EN BÜYÜK ASKERİ TATBİKAT

   SOVYETLER´DEN SONRAKİ EN BÜYÜK ASKERİ TATBİKAT

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun Sovyetler Birliği´nden sonraki en büyük askeri tatbikatını yapmaya hazırlandığını söyledi.

Şoygu´ya göre, Çin ve Moğolistan´ın da katılacağı tatbikat, görülmemiş bir çapta olacak

SPUTNİK AJANSI´nın Haberine göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerinde ?Vostok-2018´ isimli bir tatbikat yapacağını, bu tatbikatın hem yapılacağı bölgenin genişliği hem de katılacak asker ve teçhizat sayısı bakımından görülmemiş çapta olacağını ifade etti.

Şoygu´ya göre, Vostok- 2018 tatbikatı, Sovyetler Birliği döneminde 1981 yılında Belarus, Ukrayna, 3 Baltık ülkesi ve Varşova Paktı´ndaki imzacı bazı ülkelerin topraklarında yapılandan sonra en büyük tatbikat olacak.

ÇİN´DEN 3 BİN ASKER

Çin ve Moğolistan´ın da katılacağı tatbikatta kaç asker ve teçhizatın yer alacağı belirtilmedi. Ancak Çin, tatbikat sırasında Rus ordusuna katılması için 3.000 askerin gönderileceğini doğruladı. Çin Savunma Bakanlığı, tatbikat için 900´ü aşkın askeri teçhizat, 30 savaş uçağı ve helikopterin de Rusya´ya sevk edileceğini bildirdi.

TEPKİ ÇEKEN ZAPAD-2017´DEN DAHA KAPSAMLI

Açıklamalara göre, Vostok-2018 tatbikatı, Rusya´nın geçen yıl gerçekleştirdiği ve Batı´da yoğun tepkilere yol açan Zapad-2017 tatbikatından daha büyük olacak. Zapad-2017´de 12.700 asker, 70 askeri uçak, 10 gemi ve 680 kara aracı yer almıştı. Tatbikat, Rusya´nın bildirdiği asker sayısını aştığı ve komşu ülkeleri işgal provası yaptığı iddialarına yol açmıştı. Fakat NATO, Rusya´nın yanı başındaki tatbikatlarını arttırmaya devam ediyor. Polonya ve Baltık ülkelerinde haziran ayında ?Saber Strike´ isimli 19 ülkeden 18.000 askerin yer aldığı bir tatbikt yapılmıştı. Letonya da dün bağımsızlığından sonraki en büyük tatbikatını başlattı. Tatbikatta çok sayıda NATO ülkesinden asker yer alıyor.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ