19 Mayıs Dünya Tarihi İçin de Dönüm Noktasıdır”

 19 Mayıs Dünya Tarihi İçin de Dönüm Noktasıdır”

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, 19 Mayıs'ın mazlum halklara örnek olan bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Büyük Önder Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin dünyadaki mazlum halklara örnek olan bağımsızlık kararlılığının yaşama geçmesi noktasında atılan ilk adım olduğunu söyledi. Bulut, “19 Mayıs sadece ülkemiz için değil dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “19 Mayıs, emperyalist güçlerin dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek istediği bir dönemde, Büyük Önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bağımsızlık ve özgürlük kararlılığını dünyaya duyurduğu gündür” diye konuştu.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık meşalesinin mazlum uluslara da ilham kaynağı olduğunun altını çizen Bulut, “19 Mayıs 1919’da Bağımsızlık meşalesinin yakan Büyük Önder Mustafa Kemal, silah arkadaşlarını ve bağımsızlık yolunda yitirdiğimiz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ