Tam kapanma kararı Adana’da ihlal edildi

 Tam kapanma kararı Adana’da ihlal edildi

Mavi-lacivertli taraftarlar, ‘şampiyonluk mücadelesi’ veren takımlarını desteklemek için adeta stada akın etti

STADA AKIN ETTİLER
26 yıldır ‘Süper Lig’ hasreti çeken Adana Demirspor, ‘5 Ocak Yeni Adana Stadyumu’nda Balıkesir’i ağırladı.. Mavi-lacivertliler kazanıp, takipçileri Giresun ya da Samsun’un da yenilmesi halinde; bitime bir hafta kala ‘Süper Lig’e yükselme fırsatı vardı.. İşte bu ihtimal, mavinin lacivert sevdasına gönül veren taraftarları heyecanlandırdı.. ‘Koronavirüs Salgın’ına karşı alınan 17 günlük ‘tam kapanma’ da taraftarları engelleyemedi..

KİMSE UMURSAMADI
Sokağa çıkma yasağına rağmen taraftarlar, Sarıçam’daki ‘5 Ocak Yeni Adana Stadyumu’nun yolunu tuttu.. Stat çevresinde uzun araç kuyrukları oluştu; girişte de yığılmalar yaşandı.. Binlerce kişi, olası bir bulaş riskine rağmen iç içe durdu, maskeler unutuldu.. Zaman zaman tansiyon yükselirken, polis de kalabalığı dağıtmakta zorlandı.. Taraftarlarla polis karşı karşıya geldi.. Yapılan tüm uyarılara rağmen, olası salgın riskini kimse umursamadı.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Maç başlamadan önce stada girmeye çalışan veya civarında bulunan kişiler uzaklaştırılmış, TFF’nin belirlediği görevliler ve kişiler dışında stada kimse alınmamıştır. Koronavirüsle mücadele sürecinin yaşandığı bu dönemde tam kapanma kurallarını ihlal ederek, stadyum çevresinde yoğunluk oluşturan ve stada gelmeye çalışan şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır” denildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: kapanma kararı Adana’ ihlal edildi