ADD’DE NAZIM HİKMET ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

ADD’DE NAZIM HİKMET ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi’nde düzenlenen etkinlikte şiirleriyle Nazan Balcı, Halit Gökmen, Onur Özsolak ve Taner Cindoruk, müzikleri ile de Özgür&Rüya ve Adnan Tenlik katkı koydu.

HABER:VAHİT ŞAHİN

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi tarafından geleneksel Nazım Hikmet’i anma günü etkinliği gerçekleştirildi.

ADD salonunda yapılan etkinlikte Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmet Arif’in fotoğraflarının bulunduğu yerde mumlar yakıldı.

ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, yaptığı açış konuşmasında, 2005 yılından beri geleneksel hale getirdikleri Nazım Hikmet Günlerini sürdürmeye, Nazım gibi diğer değerleri anmaya çalıştıklarını belirterek, “Şimdi sadece ‘Haziran’da Ölmek Zor’ cümlesinin kullanırız, söyleriz. Bunun birçok nedeni var.  Nazım Hikmet’i 3 Haziran‘de kaybetmemiz değil, Ahmet Arif’de 2 Haziran 1991 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Cenazesinde çok büyük bir kitle akıp gidiyordu. Yine bölgemizi, Çukurova insanını, Anadolu insanını en iyi şekilde ifade eden, daktilo, klavye yazarlığı yapmayan, bizatihi etiyle, tırnağıyla yaşam mücadelesi içinde olan Orhan Kemal’i de 2 Haziran 1970 yitirdik. Çok kıymetli bir yazarımız. Onu da rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Kayadan şöyle devam etti:

“Bir Türk şairi. Tepeden tırnağa insan, tepeden tırnağa kavga, hasret ve ümitten ibarettir Nazım Hikmet. Nazım Hikmet memleket, memleket Nazım Hikmet diyoruz ve onun hasretini, onun özlemini şimdi arkadaşlarımız o yürekten gelen sesleriyle, dizeleriyle ifade edeceklerdir.”

Eğitim-İş Sendikası 1 ve 2’Nolu Şube yöneticilerin de katıldığı etkinlikte şiirleriyle Nazan Balcı, Halit Gökmen, Onur Özsolak ve Taner Cindoruk, müzikleri ile de Özgür&Rüya ve Adnan Tenlik katkı koydu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: NAZIM HİKMET MÜZİK DİNLETİSİ