Ağustos ayında 49 kadın öldürüldü

Ağustos ayında 49 kadın öldürüldü

Emine Bulut'un kızının gözleri önünde öldürülmesinin büyük yankı uyandırdığı bu ay 49 kadının cinayete kurban gittiği açıklandı. Haziran'da bu rakam 40, Temmuz ayında ise 31'di.

Ağustos'ta 49 kadın cinayete kurban gitti, şiddet ve çocuk istismarı da devam etti. 

Kadın Cinayetleri'ni Durduracağız Platformu'nun verilerine göre bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 7'si şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 29 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 3'ü ekonomik bahaneyle, 10'u boşanmak istemesi, ayrılmak istemesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ağustos ayında öldürülen 49 kadının 8'inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 14'ü evli oldukları erkek, 8'i tanıdık/akraba, 7'si birlikte olduğu erkek, 3'ü eskiden birlikte olduğu ve ayrıldığı erkek, 2'si babası, 2'si eskiden evli olduğu ve boşandığı erkek, 2'si kardeşi, 2'si oğlu ve 1'i de üvey oğlu tarafından öldürülmüştür.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

25'i ateşli silahlarla, 12'si kesici aletle, 3'ü düşerek, 2'si boğularak, 1'i darp edilerek, 1'i ilaçla ve 1'i de sert bir cisimle vurularak öldürüldü. Kadınlardan 4'ünün nasıl öldürüldüğü ise tespit edilemedi.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 26'sı evinde, 2'si yolda, 2'si hastanede, 1'i işyerinde, 1'i kafede, 1'i eğlence mekanında, 1'i parkta, 1'i arabada ve 6'sı sokak ortasında öldürüldü. Öldürülen kadınların 1'i baraj gölünde ve 1'i de arazide cansız bedenleri bulundu. 6 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. (Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Ağustos ayında kadın öldürüldü