AKAY, “ÜRETEN VE PAYLAŞAN BELEDİYEYİZ”

AKAY, “ÜRETEN VE PAYLAŞAN BELEDİYEYİZ”

Adana’nın en çok uyuşturucu kullanılan mahallesinin açık ara ile Yeşilyurt Mahallesi olduğunu belirten Başkan Akay, “Emniyette aldığımız bilgilere göre sporla uğraşanlar kesinlikle uyuşturucuyla muhatap olmuyorlar “ dedi.

 

 

HABER:VAHİT ŞAHİN

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, üreten ve paylaşan bir belediyecilik hizmeti sunduklarını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın toplantısında, Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde (SEYTİM) belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Belediyemizin önemli alanlarından bir tanesi de Seytim’tir. COVİD-19 sonrası üretim çok önemli bir konu oldu. Dünyanın geldiği nokta, ekonominin getirdiği sıkıntılar dünyada ve her yerde yaşanırken, biz ülke olarak daha çok yaşıyoruz. Artık dünya ve ülkemiz yeniden şekilleniyor. Yeni dünya düzeninde üretimin artması, iklimin korunması gerekiyor. Gıda güvenliği ve güvenilir, sağlıklı olmalıdır. Gıda en kısa sürede üreticiden tüketiciye gitmek zorundadır. Bunun dışında yapay zeka ve dijital gelişmeler öne çıkmaktadır” dedi.

Seyhan Belediyesi eski Başkanı Zeydan Karalar döneminde çok yapılan tesislerin boş kalmaması için en uygun şekle getirerek ve onları tamamlayarak kullanmaya başladıklarını ifade eden Akay, “Şuan içinde bulunduğumuz alan, bir semt pazar yeri olarak düşünülmüştü. Pazarcılar dört duvar arasına girmek istemediler. Bir düğün salonu vardı burada. Şimdi biz bu tesisi, sanat ve inovasyon merkezi yaparak fonksiyonunu değiştirdik” dedi.

12 adet taziye evini Bilgi Evlerine dönüştürdüklerini bir de mobil bilgi evi oluşturarak köylerdeki öğrencilere hizmet götürdüklerin anlatan Akay, 4 bin kişiye her ay Halk Kart ile maddi yardımda bulunduklarını kaydetti. Bilgi evlerinde 23 bin öğrenciye eğitim verildiğini, 21 bin vatandaşa sanat öğretildiğini, kompost tesisi kurduklarını, boya atölyesi ile dikim evini faaliyete geçirdiklerini, günde 3 ton sütün işlenebileceği mandıra kurduklarını söyleyen Akay,  deterjan üretimine başladıklarını, ayrıca glütensiz fırın yaparak her gün ekmek, peksimet, kek gibi şeyleri üretmeye başladıklarını belirterek,  tarımda da daha çok tropikal olmak üzere 30’a yakın tıbbi, aromatik bitki ürettiklerini söyledi. Artık topraksız tarıma geçilmeye başlanıldığını bildiren Akay, gençler için özel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Adana’nın en çok uyuşturucu kullanılan mahallesinin açık ara ile Yeşilyurt Mahallesi olduğunu belirten Akay, “Gençlerimiz için sportif çalışmalarımız var. Emniyette aldığımız bilgilere göre sporla uğraşanlar kesinlikle uyuşturucuyla muhatap olmuyorlar “ dedi.

Akay, “Seyhan ilçemizde 10 ayrı noktada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve aşevine yakın noktalarda oturan öğrencilerimize hafta içi her gün 16.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak yemek ikramında bulunuyoruz” dedi.

Dervişler’de 400 dönüm, Karayusuflu’da 380 dönüm, Gökçeler’de 150dönümde mera hizmetine başladıklarını ifade eden Akay, çiftçilerin girdi maliyetlerini meralar ile çözmeye çalıştıklarını söyledi. Akay, çiftçilere veterinerlik ve vitamin desteği de sağladıklarını, doku kültürü laboratuarı oluşturduklarını kaydederek, “Üreten ve paylaşan belediyecilik hizmeti yapıyoruz” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akay, basın mensuplarına daha sonra SEYTİM’i gezdirdi. Akay toplantı sonunda gazetecilere belediye tarafından üretime ıspanak ve peynirden oluşan ve belediye fırınlarında pişirilen börek ikramında bulundu.

(vş)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ