AKP
SİYASET 8.08.2023 00:07:00 913 0

AKP'li Aytek,"Sınırlarımızı zorlayacağız”

AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek, yeni dönemde şehirde her kurumun önce daha fazla proje üretmesi sonra da bu projelerin hayata geçirilmesi için daha ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Faruk Aytek, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin ilk ve tek ekonomi yayını Refleks gazetesini ziyaret etti. Refleks İmtiyaz Sahibi Esra Özden ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan’la Adana ekonomisini değerlendiren Milletvekili Aytek, ilgi ile takip ettiği Refleks’te olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Refleks’in sadece ekonomi haberleri sunan bir yayın olmadığını, Adana’nın gelişimine katkı sağlayan, öneriler içeren bir gazete olduğunu belirten Milletvekili Aytek, “Türkiye’nin birçok şehrinden daha büyük imkanlara sahip Adana’yı ülke ekonomisine en fazla değer katan bir kent olması için çalışacağız. Bunu iktidarı-muhalefeti, yerel yönetimleri-üniversiteleri, STK’ları-odaları, medyası-vatandaşı ile hep birlikte yapacağız. Adana’nın geleceği, çocuklarımıza daha güzel bir şehir teslim etmek için bu dönem biraz daha projeci, ısrarcı ve takipçi olmak zorundayız. Ben yaşamaktan mutlu olduğum, yatırımlarımı severek yaptığım bu şehrin gelişmesine kendimi adadım. Kişi ya da kurumlardan gelecek Adana için yararlı her projenin takipçisi ve destekçisi olacağım” dedi. 

“ÖMER ÇELİK ÖNEMLİ DEĞERİMİZ “

Adana’nın en önemli değerlerinden birinin de AK Parti Sözcüsü Adana Milletvekili Ömer Çelik olduğunu belirten Aytek, “Örneğin, Yedigöze HES ve Sulama Projesi Türkiye’nin en büyük projelerinden biridir. Çok bilinmez ama gerçekleşmesinde Sayın Ömer Çelik’in payı büyüktür. Adana, Türkiye’nin en büyük müze kompleksine sahip oldu. Bu değerimizin de ortaya çıkmasında Sayın Çelik’in emeği büyüktür. Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ‘Ben yapamam’ dedi. Ama ne oldu? Ulaştırma Bakanlığımız kısa sürede yapıp Adanalı’nın hizmetine sondu. Bu projenin hayata geçmesinde de Sayın Çelik’in gayreti var. Sayın Çelik, sadece Türkiye siyasetinde değil, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’la birlikte dünya siyasetinde de etkili kişilerden biri. İstese 81 şehirden milletvekili olabilir. Ama o her defasında Adana’nın vekili olmayı tercih ediyor. O zaman ne yapacağız? Yeni dönemde Sayın Çelik’e daha fazla proje götüreceğiz. Bizler, diğer milletvekili arkadaşlarımız kısacası her kurum ve her Adanalı bu dönem her zamankinden fazla gayret gösterecek. Adana’yı geleceğe birlikte taşıyacağız. Daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu. 

KOMİSYONU ADANA’DA AĞIRLAYACAK

Yeni dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplantısının birinin Adana’da yapılmasını teklif edeceğini belirten Milletvekili Aytek, “Adana sanayisinin yüksek teknoloji ve marka üretimiyle ilgili basamak atlamaya ihtiyacı var. Buna yönelik neler yapılabilir. Hangi teşvikleri alabiliriz, devletin hangi destek unsurlarını Adanalı sanayici, çiftçi ve girişimciyle buluşturabiliriz? Büyük markaların, yerli ve yabancı yatırımcıların şehrimizde yatırım yapmalarını nasıl sağlarız. Bunlar üzerinde çalışacağız. İş birliği ve güç birliğiyle iz bırakacak işler yapacağız” dedi. 

Refleks gazetesi yöneticileri Esra Özden ve Mehmet Uluğtürkan da AK Parti Adana Milletvekili Faruk Aytek’e şehrin ekonomisini büyütecek proje önerileri sundu. 

(vş)

 

  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı