AKŞENER: “CUMHURBAŞKANLIĞINA DEĞİL BAŞBAKANLIĞA ADAYIM”
SİYASET 25.09.2021 15:41:00 493 0

AKŞENER: “CUMHURBAŞKANLIĞINA DEĞİL BAŞBAKANLIĞA ADAYIM”

İYİ Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı makamını, bu sistemi değiştirmek için almaları gerektiğini belirterek, "Mesele Tayyip Bey meselesi değil. O makama kimi oturtursanız oturtun öyle bir güçle yoldan çıkar." diye konuştu.

Halk TV'de Liderler Söyleşisi adlı programa konuk olan Akşener, olası genel seçimler ve gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhur İttifakı’nın seçim kazanması mümkün olmadığını ve ikinci bir Erdoğan'ı seçmeyeceklerini belirterek, "Kazanmamız ve parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı, parlamenter sisteme geçisin taşlarını döşeyecek. Sonra parlamento seçimi olacak ve o seçimde başbakan seçilecek. Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği cumhurbaşkanı adayı tarifine yüzde yüz katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı net bir şekilde söylüyorum. Ben başbakanlığa adayım. Gençlerin elinden alınan o şansları ortadan kaldıran bir sistemin kurulmasını engelleyemedik şimdi bu sistemin değişmesi için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

"Erdoğan'ın sisteminde her canlı bir kez 'terörist' olacaktır"

Yaklaşık 20 aydır Türkiye'yi gezdiğini ve halkın her kesiminden insanla görüştüğünü söyleyen Akşener, "Erdoğan bu sistemle iş başında kaldığı sürece her canlı bir kez "terörist" olacaktır, terörist olmayı tadacaktır. 2019’da ne oldu? Halde çalışanlar terörist oldu, pazarcı esnafı terörist oldu ve tanzim satış yerleri açıldı. Arkasından zaman geçti üreticiler terörist oldu. Bugün zincir market sahipleri terörist olmuş oldu. Yarın bir gün de tüketiciler “terörist” olacak. Bu kadar da tüketmeyin diye bu damga yiyebilirsiniz. Bu kendi beceriksizliğinizi birilerine fatura etmek demektir. Vatandaş bunu yemiyor, yemeyecek." diye konuştu.

Akşener, toplumun her kesiminin hayat pahalılığından şikayetçi olduğunu belirterek, herhangi bir partinin propagandasını da yapmadığını söyledi.

"Türkiye yüzde 70 ile asgari ücret cenneti, 5-10 maaş alan danışmanlar var"

Akşener, gittiği her yerde esnafın zor durumda olduğunu ve işsiz gençlerle karşılaştığını ifade ederek, "Alım gününün çok düştüğünü öğrendim. Atanamamış öğretmene de rastlıyorsunuz, geçinemeyen çiftçiyle de karşılaşıyorsunuz, hayvanlarını satmak, kesmek zorunda kalmış vatandaşla da karşılaşıyorsunuz. Elektrik faturalarının bu kadar yüksek olduğunu esnaftan öğrendim." diye konuştu.

Türkiye'nin yüzde 70 oranında asgari ücret cenneti olduğunu ifade eden Akşener, "KPSS’den 92 almış, mülakatta elenmiş diyor ki '62 alan girdi ben giremedim'. En fazla dikkat edilen bir diğer konu da kendi çocuğu işsizken 5-10 maaş alan danışmanlar. Halk bunu konuşuyor, 20 aydır gezdiğim için o korku duvarının yıkıldığını görüyorum. Vatandaşlar ayrıca partili cumhurbaşkanlığı sisteminden çok şikayetçi buna AK Parti’ye oy verenler de dahil. Belediyeler eliyle her şehirde kayrılan ve zenginleşen insanlar olmuş. Bunu gezdiğim çoğu yerde gördüm." ifadelerini kullandı.

Akşener, İYİ Parti olarak 9 anket şirketinin ortalamasından yüzde 16 oy aldıklarını ve seçmenlerin neler istediklerine yönelik sürekli araştırmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli