HDP,
SİYASET 20.10.2021 08:23:00 490 0

HDP,"Toplumsal diyalog ve müzakere esastır"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Çünkü gerilim ve çatışma siyaseti değil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada toplumsal diyalog ve müzakereyi esas aldıklarını, toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Çünkü gerilim ve çatışma siyaseti değil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz." Dedi

Türkiye'nin hakikatlerini göstermek, bu hakikatleri görüp geleceği nasıl inşa edeceklerini bilmek için bunları tek tek anlatmaları, her birinin peşine düşmeleri gerektiğini belirten Sancar, "Pandora belgelerinden sonra TÜGVA ile ilgili olarak kamuoyuna sızan belgeler, dönen dolapların, yürütülen gayrimeşru işlerin geldiği boyutları, bir kez daha gözler önüne sermektedir." diye konuştu.

"İktidar, kamu kurumlarını, halkın kaynaklarını ve tüm imkanlarını kontrollerindeki vakıflar, cemaatler ve SADAT gibi paramiliter organizasyonlar ile beşli çete gibi ihaleci, rantçı cenah arasında pay etmektedir" görüşünü ileri süren Sancar, halkın sofrasında kuru ekmeğin bile kalmadığını söyledi.

"Hiçbir ülkenin, bu kadar kirlenmeyi, çürümeyi kaldıramayacağını, hiçbir toplumun bu kadar kokuşmuşluğu hak etmediğini" kaydeden Sancar, iktidarın ekonomide de benzer bir düzen kurduğunu savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir başka ekonomi yarattılar. Kayıtsız, kara ekonomi... Bu iktidarın zenginleri arttıkça bu ülkenin yoksulları ve bu ülkede yoksulluk büyümektedir. İktidarın yandaşları arttıkça bu ülkede işsizlik artmaktadır. İktidar ekonomiyi talan ettikçe halkın sofrası boşalmaktadır. Gece yarısı iktidar yine bir kararname yayımlıyor; Merkez Bankasından üç kişiyi görevden alıyor. Sanki Merkez Bankası değil mübarek, vardiyalı gece çalışanları gibi sürekli yeni bir kararname ve sürekli yeni görevlendirmeler. Oysa düzenin kendisi bozuk. Öyle müdahalelerle, gece yarısı kararnameleriyle, başkan, başkan yardımcısı değiştirmekle siz bu gidişatı durduramazsınız. Daha doğrusu ancak daha fazla çöküşe yol açarsınız. Değişmesi gereken bu iktidar politikalarıdır."

Sancar, "bütçe buluşmaları" gerçekleştirdiklerini, Türkiye'nin her bölgesinde çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, halkın bütçesini oluşturmak için halka birlikte çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Halktan her kesime danıştıklarını, onların dertlerini dinlediklerini vurgulayan Sancar, "Alternatif bütçemizi de halkın bütçesi olarak yine bu çalışmalarla oluşturacağız. Bu iktidarın bütçesi sömürü, talan ve savaş bütçesidir. Biz de bu ülkeye demokrasi, adalet, hakça bölüşüm ve barış bütçesi getireceğiz. Şimdiden bunun hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda bu ülkenin yönetimine ortak olduğumuzda bunları yine halkın desteğiyle ve halkın gücüyle hayata geçireceğiz." ifadesini kullandı.

HDP'nin, günü geldiğinde ülkenin yönetiminde en güçlü şekilde yerini alacağını ve o günlerin uzak olmadığını savunan Sancar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz bunları söylediğimizde 'yok efendim şununla pazarlık niyeti mi var?' geçin bunları. O bizim işimiz değil. Biz, toplumsal diyalog ve müzakereyi esas almışız. Toplumun bütün kesimlerine seslenmeye çalışıyoruz. Çünkü gerilim ve çatışma siyaseti değil; müzakere ve mutabakat yöntemleriyle yürümek istiyoruz ve bize en uzak, belki bizden hiç hoşlanmayan, hatta nefret eden toplum kesimleri varsa onlarla da temas için elimizden gelen her şeyi yapacağız, konuşmak için elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz. Türkiye toplumunun bütün kesimleriyle müzakere, diyalog bizim yöntemimizdir. Kin, nefret, çatışma, gerilim değil. Müzakere ve diyalog, mutabakat ve uzlaşmayla bu ülkenin temel sorunlarını çözmek için yolumuzda yürüyoruz. O nedenle yolumuz büyüyor, kervanımız büyüyerek yola devam ediyor. Biz, müzakereyi siyasi pazarlık olarak değil; toplumsal temas ve kapsamlı diyalog olarak anlıyoruz. Bütün toplum kesimleriyle köprüler inşa etmek istiyoruz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu