ATDSK kortlarında 12 yaş şampiyon raketler belli oldu

ATDSK kortlarında 12 yaş şampiyon raketler belli oldu

Türkiye Tenis Federasyon´nun (TTF) TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Adana´da yapıldı. Erkeklerde Bora Çankaya, bayanlarda ise Deniz Turan şampiyon oldu.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) kortlarında gerçekleşen turnuvanın başhakemliğini Ömer Levent Eralp yaptı. 8 Eylül´de eleme maçları ile başlayan TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası´na Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ´dan 136 sporcu katıldı. Çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada tek erkeklerde Bora Çankaya şampiyonluk kupasını kaldıran raket oldu. Çankaya, Mehmet Mert Urgan ile yaptığı final maçını 6-0 ve 6-1´lık setlerle 2-0 aldı. Tek bayanlarda ise rakibi Ela Yener´i 6-3 ve 6-0´lık setlerle 2-0 yenen Deniz Turan şampiyon oldu.

Çift erkeklerde Emirhan Bulut-Erkut Aydın çifti Ege Mocan- Eren Özden çiftini 6-2 ve 6-3 setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğu elde ettiler. Çift bayanların şampiyonları Ceylin İpek- Ece Ilgın Çiçek çifti ise ikiz kardeş olan rakipleri Zeynep ve Defne Erbakan çiftini 6-2 ve 6-1´lik skorla 2-0 yendiler.

Turnuvanın tamamlanmasının ardından yapılan kupa töreninde konuşan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye´nin en önemli turnuvası olan Türkiye Şampiyonluğu´nu kazanan ve final oynayan sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Turnuva başhakemi ve hakemlerine teşekkür eden Keskin, yılın 365 günü tenis oynayabilecek iklime sahip Adana´nın tenisin merkezi konumunda bulunduğunu, kulübün kapılarının tüm sporculara, tenis severlere açık olduğunu, fiziki şartları, kortları ve altyapısı ile Türk tenisine hizmet ettiklerini söyledi. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ