Bilgiç, “Adana tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir”
TARIM 1.07.2020 09:56:00 3942 0

Bilgiç, “Adana tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir”

Adana Ticaret Borsası Meclis Toplantısında konuşan Başkan Şahin Bilgiç, “Adana ve Türkiye tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir” dedi.

BAĞIŞ, “ADANANIN EN BÜYÜK GÜCÜ TARIM

Adana Ticaret Borsası 26. Olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Bağış, toplantılarını Covid-19 salgını nedeniyle üç aydır videokonferans yoluyla yaptıklarını, normalleşme neticesinde Haziran ayı toplantısını soyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülke olarak normal hayata dönmemiz için hijyen kurallarına, maske kullanımına ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir. Umarım en kısa sürede bu virüs’ten kurtuluruz. Dünyanın gördüğü bu en büyük kriz döneminde ülkemizde ki tarımsal üretimin iyi olması neticesinde gıda konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu durum tarım sektörünün ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Haziran ayı Adana için bir çok ürünün hasadının yapıldığı hareketli ay’dır. Buğday, patates, soğan, karpuz, kavun ve bütün sebzelerin hasadı yapılır. Adananın en büyük gücü olan tarım ve gıdada daha iyiyi başarmak için sulanabilir arazilerin biran önce üreticinin hizmetine sunulması gerekmektedir. Tarım üretiminde kendi kendimize yeter duruma gelmek ve gelecekte gıda konusunda rahat olmamız için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” dedi. 

BİLGİÇ, “YÖNETİM VE MECLİS ÜYELERİMİZLE ADANA TARIMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ticaret Borsası üyelerinden Şahbazlar AŞ. İle Omnia Nişaşta AŞ.’nin yaşadığı yangın felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Cumhuriyet Başsavcımız değişti. Kendilerine ‘hayırlı olsun’ diyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak önceki dönemde çok güzel projelere imza attık. Göreve yeni başlayan valimiz ile birlikte Adanamızın kalkınması, daha da gelişmesi için yönetim ve meclis üyelerimizle birlikte elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Adana ve Türkiye tarımının gelişmesi vazgeçilmezimizdir.”

 

LİSANSLI DEPOLARDAKİ ÜRÜNLER PİYASAYA BİR DENGE GETİRDİ

“Önümüzdeki günlerde ayçiçeği ve mısır hasadı başlayacak. Bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum. Üreticinin ürettiği ürünler hak ettiği değeri bulmalıdır. ATB olarak biz, bu işlerin her zaman takipçisi olduk. Üreticinin ve üyelerimizin yanında olduk. Lisanslı Depolardaki ürünler piyasaya bir denge getirdi. Temmuz ayı içerisinde mısıra müdahale alım fiyatı verilirse buğday üreticilerinde olduğu gibi mısır üreticilerinde de memnuniyetle karşılanacaktır. Üreticinin ve tüccarın memnuniyeti ekonomimize pozitif bir ivme katacaktır.” 

ZEYTİN ÜRETİMİNDE POTANSİYEL VAR

“Bölgemizde zeytin üretimi artmaya devam ediyor. Ciddi potansiyeli olan zeytin ve zeytinyağı bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir gıda ürünüdür. Akdeniz mutfağının vazgeçilmezidir. Bölgemiz zeytinciliğine katma değer yaratmak üzere kooperatifleşmede çalışmaların sonuna gelindi. Kooperatifleşme ürüne büyük alan açacaktır. Bu alandaki ticaretin kayıt altına alınması için devletimizce 50 kuruş prim verilirse hem üreticiye hemde devletimize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Dalından toplanan ham zeytinin devlet destekleri içerisinde yer alması, zeytin üretimine ciddi katkı koyacaktır.” 

COVİD-19 TİCARİ HAYATI DA VURUYOR

“Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Koronavirüs salgını henüz bitmiş değil. Korunma tedbirlerine ciddi dikkat edilmesi lazım. Ülkemiz yaşamında hassasiyetler artıkça bu beladan çabuk kurtuluruz. Bu salgın ticari hayatı da vuruyor. Ticari hayatın zarar görmesi; ülke ekonomisinin her yönüyle zarar görmesi demektir. Önümüzdeki normalleşme günlerinin hassas bir şekilde takip edilmesiyle ekonomimizinde tekrar eski günlerine döneceğine inanıyorum. Elbette sağlık birinci önceliğimizdir. Pandemi sürecinde ekonomik hayatın sıkıntıya düşmemesi için büyük çaba ve gayret gösteren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, TOBB Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB meclis gündem maddelerine geçildi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false