Büyükşehir’den Ulaşım Ana Planı Çalıştayı…
GÜNDEM 19.10.2021 12:55:00 553 0

Büyükşehir’den Ulaşım Ana Planı Çalıştayı…

Başkan Zeydan Karalar, “Bilim insanları, uzmanlar ve odalarla iş birliği halinde Adana’nın trafik sorununu azaltmak için çalışıyoruz.”

ADANA’DA YAŞAYAN HERKES BU İŞİN PAYDAŞI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Ulaşım Ana Planı Çalıştay’ı, Sheraton Oteli’nde yapıldı.  

Bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin, bürokratların ve konukların katıldığı Ulaşım Ana Planı Çalıştayı’nın açılışında söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mega kentlerdeki en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu ifade etti. Adana’da da işsizlik, trafik, hava kirliliği, imar sorunlarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Trafik sorununu çözmek için önce bu işin duayenleriyle, bilim insanlarıyla görüştük. Ulaşım Ana (Master) Planı yapma hedefimiz için çalışmaya başladık fakat pandemi bizi yavaşlattı. Adana’da yaşayan herkes bu işin paydaşı ve yoğun kamuoyu araştırmaları yapıldı. Adana’da bu iş daha önce denendi ve yapılamadı. İşimizin zor olduğunu biliyorduk fakat kararlı olunduğunda yapılabilir hale geleceğinin de farkındaydık. Bir yılı aşkın süren çalışmalar sonucu bu günlere geldik. Bugün uzun uzun tartışacağız” dedi.

METRO DAHA FAZLA İNSAN TAŞIR HALE GELMELİ

Adana’da metronun günlük 25-30 bin kişi taşıdığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, bu sayının en az 250 bin kişi olması gerektiğini belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Metro günde 250 bin kişi taşısaydı, yaklaşık 200 bin insan işine, alışverişe giderken özel aracını kullanmayacaktı. Bu da trafik sorununu büyük oranda azaltacaktı” diye konuştu.

ÜSTGEÇİT, ALTGEÇİT, YENİ YOLLAR VE KÖPRÜLER ÇOK İYİ PLANLANMALI

Çalışmalar kapsamında Adana’da altgeçit, üstgeçit ve yeni yolların nerelere yapılması gerektiğinin belirlendiğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Halihazırda bunları yapıyoruz fakat başka nerelere yapılması gerektiğini belirliyoruz. Bir köprü inşa ettiğinizde, karşı tarafa geçiş yoğunluğu sağlarsınız ancak orada trafiğin nereye akacağını hesaplamazsanız olmaz. Bu ve benzeri tespitlerin yapılması çok önemli. Beklentimiz bütün bu çalışmalar sonucu Adana trafiğinin bir nebze rahatlaması.”

TRAMVAY HATTI İÇİN KAMUOYU ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR

Tramvay hattı için kamuoyu araştırmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Zeydan Karalar, metronun 2. hattı için çalışmaları tamamladıkları vurgulayarak şunları söyledi: “Dosyamızı Cumhurbaşkanımıza ilettik. Bu konuya bir çözüm bekliyoruz. Bu haliyle metronun çalışması yarardan çok zarar. Yeni stadyuma ulaşım konusunda da büyük sorun var.. Maalesef ülkemizde sorun ve kaos oluştuktan sonra, zararı azaltılmaya çalışılıyor. Oysa felaketlerden ve sorun yaşanmadan önce önlem alınsa, tüm bu kaos yaşanmayacak ve her türlü sorun en az zararla atlatılacak.”

ÖZEL ARAÇ KULLANIMINI AZALTMAK, ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Adana’da iklimin bisiklet kullanımı için uygun olduğunu ve bunun yaygınlaşması için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Zeydan Karalar, “Ne kadar insanımızı, işe gidip gelirken şahsi araçlarını kullanmaktan uzak tutabilirsek, trafik o kadar rahatlar. Tüm bunlar için çok değerli bilim insanlarıyla, hocalarımızla ve ulaşım sorununun paydaşları olan sivil toplum kuruluşlarıyla, kurumlarla, halkımızla birlikte çalışıyoruz. Doğru yolda ve doğru insanlarla yürüyoruz ” dedi.

ADANA’NIN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Adana’daki imar sorununa da değinen Başkan Zeydan Karalar, Ulaşım Ana Planı’nın tek başına yetmeyeceğini, birlikte yürümesi gereken imar planı için de çalıştıklarını söyleyerek, kentin 50 yılını, geleceğini planlamak için, işin tüm paydaşları ve bilim insanlarıyla birlikte çalıştıklarını belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, Ulaşım Ana Planı Çalıştayı’nın iyi sonuçlar vereceğine inandığını açıkladı.

ADANA’DA ULAŞIMIN GELECEĞİ PANELİ

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından Adana’da Ulaşımın Geleceği konulu panel gerçekleştirildi. Doç. Dr. Fikret Zorlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir ve Prof. Dr. Haluk Gerçek görüşlerini aktardı.

Çalıştay daha sonra Adana Ulaşım Ana Planı Tanıtım Sunumu, Yuvarlak Masa Çalışması, Yavarlak Masa Değerlendirme Sunumları  ile devam etti. (Fİ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli