Kamu Çalışanlarının 3600 Ek Göstergedeki Tereddütleri Giderilmelidir
GÜNDEM 30.11.2021 12:38:00 718 0

Kamu Çalışanlarının 3600 Ek Göstergedeki Tereddütleri Giderilmelidir

İktidarın 3600 ek gösterge ile ilgili çalışması devam ediyor. Öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polisin yararlanacağı açıklanan 3600 ek gösterge için sendikalar geniş bir kitlenin yararlanması gerektiği görüşündeler.

Zira maaşlarda 107 lira, emekli aylıklarında 820 lira ve emekli ikramiyelerinde ise 24 bin 600 lira artış olacak.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN, 3600 ek göstergenin maaşlarda ciddi bir artış sağlayacağını; memurların maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyesini doğrudan etkileyecek olması nedeniyle önemsediklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının ekonomik göstergelerinin bozulduğunu ve ciddi geçim sıkıntısı içinde olduklarına dikkat çeken TAŞKIN, maaşların eridiğini, maaş zammının henüz cebe girmeden adeta tuzla buz olduğuna vurgu yaparak, 3600 ek göstergenin maaş zamlarındaki kayıpların bir kısmını telafi edeceğini, bu nedenle de 3600 ek göstergenin önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, bu konunun geciktirilmeksizin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu nedenle 3600 ek göstergenin memur ve üniversite mezunu memur emeklilerini de kapsaması gerektiğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip TAŞKIN'ın konuyla ilgili görüşleri şöyle:

"3600 ek göstergenin kimlere verileceği konusunda ciddi karışıklık var! Resmi açıklamalar öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislere verileceğini söylerken, daha sonra yöneticilere de verileceği ifade edildi. Biz, 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına verilmesinden yanayız. Bundan tüm memurların yararlanabilmesi için kademeli olarak bir düzenleme yapılmalıdır. 3600 ek göstergenin kimlere verileceği konusundaki belirsizlik ise bir an önce giderilmelidir. Ayrıca ek gösterge artışı yasa değiştiği için 2008 ve sonrasında memuriyete başlayanlarda etkili olmayacak, gibi basına düşen bilgiler var. Bunlar çeşitli tereddütlere neden oluyor, bunların giderilmesini istiyoruz.

Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun oluşturacağı teknik komisyon 3600 ek göstergenin mali, sosyal güvenlik, kadro ve sosyal taraflarıyla ilgili çalışma yapacak, ancak biz şimdiden yapılacak çalışmanın tüm kamu çalışanlarını memnun edecek bir düzenlemeyi kapsamasını istiyoruz. Pandeminin başladığı tarihten bu güne kadar sağlık çalışanlarının çektiği sıkıntılar ortada. Sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntılarının dikkate alınmasını istiyoruz. Bu kapsamda nöbet ücretlerinin ve giyim kuşam yardımının günün şartlarına göre düzenlenmesini istiyoruz. En önemlisi ise sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde kalıcı bir ücret politikasına geçilmesini talep ediyoruz. Ek ödemenin yine herkesi memnun edecek şekilde düzenlenmesi ve sistemin adil ve hakkaniyetli olmasını istiyoruz.

Milletine karşı vefakâr ve cefakâr olan sağlık çalışanlarının ekonomik kayıplarının telafi edilmesi için refah payı ve seyyanen zam konusunda iktidarın cömert olmasını bekliyoruz. Tüm sağlık teşkilatlarında yetersiz personelle uzun ve yorucu mesai yapan sağlık çalışanlarının başta mesai saatleri olmak üzere yeni istihdamla da iş yükünün hafifletilmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenebilmesi için ağır müeyyideler içeren yasal bir çalışma yapılmalıdır. Sağlık teşkilatlarında çalışan herkes yıpranmaktadır. Bu nedenle yıpranma payı tabandan en üst kademeye kadar herkesi kapsamalıdır. Sağlık çalışanlarının bu beklentilerinin gerek Sağlık Bakanlığı ve gerekse Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun oluşturacağı teknik komisyon tarafından dikkate alınmasını istiyoruz."(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı