CHP’li Vursavuş,  Adana’daki binalar üzerindeki kulelerle dikkat çekti
YEREL 3.12.2021 09:59:00 613 0

CHP’li Vursavuş,  Adana’daki binalar üzerindeki kulelerle dikkat çekti

Vursavuş, "Bunları statik projelerine işleyecekler. 5 veya 6 şiddetinde depremde binalar yıkılmazlar ama bir fırtınada  bu kule imalatlar yıkılabilir, Allah muhafaza altında can ve mal kaybına sebep verebiliriz" diye konuştu.

Seyhan Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısının ikinci oturumunda konuşan CHP’li meclis üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde meydana gelen fırtınalarda çatı uçmalarından dolayı 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Allah’tan Adana’da başımıza böyle bir felaket gelmedi ama gelmeyeceği anlamına da gelmez. Şimdiden önlem alınması gerekir” dedi.

Seyhan Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili Kemal Çelik, katipler Gülcan Bingöl ve Hacice Yılmaz tarafından açıldı.

Gündem dışı söz alan CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde meydana gelen fırtınalarda çatı uçmalarından dolayı 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini gündeme getirerek şunları söyledi:

“Adana’da müteahhitler derneği başkanlığı yaptığım dönemde inşaatların üzerine paratoner olarak yaptığımız kuleler yanlış imalat edildiğini söylemiştim. Çünkü bunlar statik olarak binaya bağlı değiller. Peki ne yapmalıyız? Belediyeci olduk, şimdi buradan bunları gündeme getirmek nasip oldu. Allah’tan Adana’da başımıza böyle bir felaket gelmedi ama gelmeyeceği anlamına da gelmez. Onun için bizlerin teknik anlamda dikkat etmemiz gereken konular. Kule imalatları apartmanlar üzerinde şık duruyor,  müteahhit arkadaşların bunları bir güç gösterisi veya güzellik veya reklam olarak görmeleri güzel bir şey. Ancak içini doldurmaları gerekiyor? Nasıl dolduracaklar? Bunları statik projelerine işleyecekler. Bunları statik projelerine işleyecekler.  5 veya 6 şiddetinde depremde binalar yıkılmazlar ama bir fırtınada  bu kule imalatlar yıkılabilir. Allah muhafaza altında can ve mal kaybına sebep verebiliriz. Bize düşen görev ne diye bakacak olursak bunlarla ilgili yapılmış olan imalatlar dahil tespit etmeleri şık olur. Demir veya çeliklerden yapılan bu kulelerin 5-10 sene sonra ne olacağına dair bir öngörü içerisinde olmamız gerekir.  Arkadaşlarımız bunların tespitini yapıp güçlendirime yaptırmalarını ve vatandaşın can ve mal kaybı açısından engellemek açısından önemli olacaktır.”

Daha sonra gündemlere geçildi. Gündemde bulunan 3 komisyon kararı oy birliğiyle, bir komisyon kararı ise oy çokluğuyla kabul edildi.Toplam 12 maddeden oluşan meclis gündemlerinden 2 günde 7 madde görüşüldü. Seyhan Belediye Meclisi geri kalan 5 maddeyi görüşmeye devam edecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli