ÇULHAOĞLU:”KYK BORÇLU OLAN GENÇLERİMİZİN SORUNLARINI DA BİZ ÇÖZECEĞİZ”
SİYASET 16.01.2022 11:51:00 646 0

ÇULHAOĞLU:”KYK BORÇLU OLAN GENÇLERİMİZİN SORUNLARINI DA BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında konu hakkında çok çarpıcı ifadelere yer vererek gençlerimizin hayata borçla başlamamaları için geliştirdikleri modeli açıkladı.

Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında konu hakkında çok çarpıcı ifadelere yer vererek gençlerimizin hayata borçla başlamamaları için geliştirdikleri modeli açıkladı.

Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu şunları ifade etti:

“İyi Parti olarak geçtiğimiz Aralık ayında İYİ Yaşam Gelir Modelimizi açıklamış ve bu sütunlardan sizlerle paylaşmıştım. Bununla bağlantılı olarak geliştirdiğimiz KYK Kredi Borçlarının Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Geri Ödenmesi Programımız ile gençlerimiz kendilerini hem geliştirme fırsatını yakalayacak hem de borçlarını çok kolayca ödeyebilecek”.

Bu iktidar iş imkânı sağlamaktan vazgeçmiş ama borcu tahsil etmekten vazgeçmiyor. Bu iktidar iyi bir eğitim verme görevinden vazgeçmiş ama KYK borcuna faiz uygulamaktan vazgeçmiyor. İşte bu yüzden İyi Parti iktidarında 18-26 yaş arasındaki her gencimize karşılıksız olarak aylık 1000 lira, nakit desteği vereceğimizi söylemiştik. Ancak sorunlara karşı tek bir çözümün yeterli olamayacağını biliyoruz. Ülkemiz maalesef sosyal sorumluluk programlarının ve gönüllülüğün yerleşik olduğu bir ülke değil. Örneğin bugün, ABD’de toplam nüfusun yüzde 42’si, Yeni Zelanda’nın yüzde 41’i, İrlanda’nın ise yüzde 38’i, son 10 yılda bir yardım kuruluşunda gönüllü olarak çalışmış. HABITAT Derneği’nin araştırmalarına göre; 2021’de, gençlerimizin yüzde 91’i hiçbir sosyal sorumluluk projesinde yer almamış ve gönüllülük faaliyetlerinde bulunmamışlar. Dünya Değerler Araştırması da ülkemizdeki 18-29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 95’inin herhangi bir sivil toplum faaliyetinde bulunmadığını ortaya koyarak bu veriyi doğruluyor. Tam da buradan hareketle, biz, kredi borcu olan gençlerimizin, istedikleri takdirde borçlarının çok büyük kısmını, sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödemelerini öneriyoruz. Bu programdan yararlanmak isteyen gençlerimiz yetenekleri, uygunlukları ve istekleri doğrultusunda haftada en az bir gün 1-2 saat boyunca bir sosyal sorumluluk projesinde çalışarak borçlarını ödeme şansına sahip olacaklar. Peki öğrencilerimiz ne tür sosyal sorumluluk projelerinde çalışacaklar? Biz alandaki literatüre uygun olarak; Eğitim, Sağlık, Toplum ve Çevre ana başlıklarını belirledik.

Eğitim başlığı altında: Yeni okula başlayan öğrencilere okuma yazma becerileri kazandırmak, İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak vs. Sağlık alanında: Aile sağlığı merkezlerinde görev almak, İlaç toplama kampanyaları düzenlemek, Kan ve organ bağışı ile ilgili farkındalık çalışmalarında görev almak vs. Toplum başlığı altında: Yaşlılar ile sohbet etmek, alışverişlerine yardım etmek, Evde yalnız yaşayan yaşlılara ve engellilere destek olmak vs. Son olarak, çevre alanında ise; Ağaç dikimi ve dikilen ağaçları sulamak, Hayvan hakları konusunda çalışmalar yapmak gibi aktiviteler var. Programa katılan öğrenciler maddi imkânları ölçüsünde, borçlarının en az yüzde 10’unu faizsiz olarak ve uygun bir ödeme planı ile nakit olarak geri ödeyecekler. Kalan yüzde 90’ını ise Sosyal Sorumluluk projelerinde çalışarak ödeyecekler. Yani hem öğrencilerimiz hem toplumumuz kazanacak. Elbette bu çalışmalarda, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Öğrencilerin, topluma hizmet programlarında çalışırken; sömürülmemesi, kötü muameleye maruz kalmaması, yapmaları gerekenden daha fazla iş yükü veya saati altına girmemesi, iş güvenliklerinin sağlanması gibi konular çok önemli. Bu yüzden de bu tür durumların denetimi yine program dahilinde çalışan veya daha önce çalışmış kişiler tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca; programdan yararlanmak isteyen öğrencilere, programa katıldıkları günlerde toplu taşıma da bedava olacak. İyi Parti olarak, sürdürülebilir kalkınmaya ve sürdürülebilir bir toplumsal gelişime inanıyoruz. Sürdürülebilir olmayan hiçbir kazanımın kalıcı da olamayacağını biliyoruz. KYK Borçlarının Sosyal Sorumluluk Kapsamında Geri Ödenmesi Programı’nı da bu felsefe ışığında geliştirdik. Projeyi hayata geçirdiğimizde, hem gençlerin hayata yüklü borçlarla başlamasının önüne geçeceğiz, hem de milletçe son yıllarda eksikliğini derinden hissettiğimiz toplumsal dayanışmayı ve huzuru yeniden kazanacak, doğamıza ve canlılarımıza da sahip çıkacağız.

Unutulmasın ki, İyi Parti olarak biz her daim milletimizin yanınızdayız. Tüm sorunları yapılacak ilk seçimlerde iktidar olarak yetişmiş, liyakatli kadrolarımızla en kısa zamanda çözeriz evvel Allah.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli