INCE: “IKTIDAR DA MUHALEFETTE MILLETE OYUN OYNUYOR” 
SİYASET 28.05.2022 19:45:00 441 0

INCE: “IKTIDAR DA MUHALEFETTE MILLETE OYUN OYNUYOR” 

İnce, muhalefetin “Cumhurbaşkanı yurtdışına kaçacak” iddiası ilgili bir açıklama yaptı. İnce, “İktidar da muhalefette bir birbirinden memnun, millete bir oyun sergiliyorlar” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetin “Cumhurbaşkanı yurtdışına kaçacak” iddiası ilgili bir açıklama yaptı. İnce, “İktidar da muhalefette bir birbirinden memnun, millete bir oyun sergiliyorlar” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yalova’nın Elmalık Köyü’ndeki evinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı, “Cumhurbaşkanı yurtdışına kaçacak” iddiası üzerinden açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50 milyon dolar için yurt dışına kaçmasının çok da olası bir durum olmadığını ifade eden İnce, “Türkiye’de bir tiyatro oynanıyor ve bizden de bu tiyatronun seyircileri olmamız isteniyor. Gerçekleri sorgulamadığımız, doğru soruları sormadığımız sürece bu ülkede, refah ve huzur olmaz” dedi. İnce konuşmasına şöyle devam etti.

12 YIL ÖNCE YAŞANAN KASET OLAYINDAN DOLAYI 2 POLİS TUTUKLANIYOR
“Muhalefet, ‘New York’ta bir yurt yaptılar kaçacaklar’ diyor. Bu iddiadan 1 gün sonra ilginç bir şey oluyor. 12 yıl önce yaşanan kaset olayından dolayı 2 polis tutuklanıyor. Yani iktidar bir sopa gösteriyor. Ben şimdi buradan soruyorum; ‘Bunlar kaçacaklar’ dediğiniz de bu kime yarar? Birincisi Erdoğan’a yarar. Zira tabanını kenetlersiniz. İkincisi muhalefete yarar. Siz de tabanınızı kenetlersiniz. Yani bu açıklamadan doğacak sonuçtan, alan razı, veren razı. Herkes durumdan memnun. Kazan-Kazan politikası var burada. Erdoğan kaçacak olsa, 50 Milyon Dolar için mi kaçar? ‘1 lira da bir, bin lira da bir’ diyorlar. Bunu ben de biliyorum. 50 milyon dolar bunların çaycılarında var. Yani iktidarla muhalefet bir oyun sergiliyorlar bize. Aslında birbirlerinden memnunlar.

BU İKTİDAR BU MUHALEFETTEN MEMNUN
“Muhalefet, ‘Bunlar kaçacak’ diyerek sözde sert muhalefet yaptığını gösterirken, iktidarın da tabanını kenetliyor. Buradan iktidar yine kazanır. Biz bu tiyatronun bir parçası olmayacağız. Neden asıl büyük paralar konuşulmuyor da sadece o yurt parası konuşuluyor. Neden bu açıklamadan sonra 12 yıl önce olan bir olayla ilgili 2 polis birden tutuklanıyor. Milletimize sesleniyorum. Bu iktidar, bu muhalefetten, bu muhalefet, bu iktidardan memnundur. Bir oyun oynuyorlar. Bunun bir parçası olmayalım”

Memleket Partisi SADAT Üyesini Mahkemeye Verdi

Öte yandan, Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İlker çelik, Siyasi Partilere yönelik tehditler savuran SADAT Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Güngörü savcılığa şikayet etti.
 @ersangungor kullanıcı adıyla Twitter’dan yayınlanan, seçim sonuçlarıyla ilgili ifadeler üzerine Memleket Partisi avukatları harekete geçti.

Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı  ve Parti Avukatı Halil İlker Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçe ile SADAT Üyesi Ersan Ergür’ün açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

28 Mayıs 2022 Cumartesi günü Savcılık evrakına teslim edilen başvuruda Memleket partisinin seçimlere katılan partiler arasında olduğu hatırlatılarak, seçim sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklama nedeniyle müşteki konumunda olduğu belirtilmiş.

Ersan Ergür sözkonusu tweetinde “ Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye Düşmanları ile İş Birliği yapanlara teslim etmeyiz. Etmeyeceğiz. Vatan Sağolsun” ibarelerini kullanmıştı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu