Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversitelere giriş sınavları da özelleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversitelere giriş sınavları da özelleştirildi

5 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi´nde yapılan düzenlemelere göre ÖSYM sınav faaliyetlerini yürütmek için özel şirket kurabilecek, şirketlerle ortak olabilecek

15 Temmuz´da yayımlanan ile bakanlıklar ve ilgili, bağlı kurum ve kuruluşların yapılarını değiştiren 5 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlanmıştı.

Kararnameye göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi´ye (ÖSYM) ?faaliyetleriyle ilgili  şirket kurmak, kurulmuş şirketlere ortak olmak? yetkisi verildi. ÖSYM´nin işlevi ise yapılan sınavların sonuçları çerçevesinde yerleştirme işlemlerinin takibini yapmak ve sınav takviminin belirlenmesi olacak.

ÖSYM Yönetim Kurulu ise sınav sorularının hazırlanması veya sınavların yapılmasına ilişkin gerekli ilkeleri belirleyecek.

Kararnamede ayrıca ?Başkanlığın sınav faaliyetleri ile ilgili olarak kuracağı veya iştirak edeceği şirketler için Cumhurbaşkanlığına teklifte bulunmak? görevi de tanımlanıyor. Bu durumda ÖSYM´nin kuracağı veya ortak olacağı şirket konusunda Erdoğan son söz sahibi oluyor.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ