DİLEK SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
EĞİTİM 30.06.2021 10:29:00 1157 0

DİLEK SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sabancı Vakfı’nın başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla 21 yıldır sürdürdüğü “Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri” 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin sonunda sahiplerine verildi.

Dilek Sabancı tarafından yaptırılan ve ilk öğrencilerini 1997 yılında kabul eden Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni derece ile bitiren ilk üç öğrenci toplamda 50 Cumhuriyet altını karşılığı Türk lirasının sahibi oldu.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ödül kriterlerini sağlayan öğrenciler arasında okul birincisi Sıla Ece Kaya’ya 25, ikincisi Çağla Ayşe Er’e 15 ve üçüncüsü Ceren Karakuş’a 10 altın karşılığı Türk lirası ve başarı sertifikaları verildi. 

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, onlara şu sözleri iletti: “Sabancı Vakfı olarak uzun yıllardır gençlerin eğitimine katkı sağlama hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin her bölgesine eğitim kurumlarından öğretmenevlerine, öğrenci yurtlarından kültür merkezlerine kadar, aralarında Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı 120’yi aşkın kalıcı eser kazandırdık. Bugün burada kutladığımız başarılarınızın arkasında çok büyük bir emek var, üç değerli kız öğrencimizin bu ödülü alıyor olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Pandeminin zorlu koşullarında devam ettiğiniz eğitim-öğretim hayatınızda elde ettiğiniz başarılar için sizi kutluyorum, öğretmenlerinize ve ailenize önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayalini kurduğunuz mesleklerde başarılı olmanızı dilerim.’’

 Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bu sene 243 öğrenci mezun oldu. Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda en yüksek puanı alan ve üniversiteye yerleşen üç öğrenciye lisans öğrenimleri süresince “Dilek Sabancı Başarı Bursu” veriliyor.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Sabancı Vakfı tarafından 25 derslik kapasitesine sahip olarak yaptırılan ve kullanım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencilerini 1997 yılında kabul etti. Meslek lisesi bünyesinde her biri 40’ar kişilik olmak üzere 4 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı, kütüphane, 600 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu ve 120 kişilik konferans salonu yer alıyor. Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime başladığından bu yana “muhasebe finansman”, “bilişim teknolojileri”, “pazarlama ve perakende”, “büro yönetimi ve sekreterlik” dallarında öğrencileri iş hayatına ve yükseköğretime hazırlamakta olup, İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle sadece “bilişim teknolojileri” alanında öğrenci kabul eden, sınavlı ve hazırlık sınıfı bulunan bir lise olmaya hazırlanıyor.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false