En gözde meslek tekstil mühendisliği
YAŞAM 23.06.2022 09:56:00 887 0

En gözde meslek tekstil mühendisliği

Teknolojinin gelişimine uyumlu, dijital kaynakların kullanımına uygun iş alanları ve kısa sürede iş bulma olanakları ile tekstil mühendisliği yükselen meslekler arasındaki yerini koruyor.

Üniversiteye giriş sınavı sonrası öğrenciler tercih sürecine odaklanırken, dünyada yaşanan hızlı değişime uyum sağlayabilecek, yeni çalışma alanları yaratabilecek, geleceği olan ve iş bulma imkanı yüksek mesleklerin eğitimini veren bölümler öne çıkıyor.

Ekonomiyi; mühendislikle, estetikle, tasarımla birleştiren ve trendlere hızla adapte olabilen tekstil mühendisliği Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan meslekler arasında da öncelikli sıralardaki yer alıyor. Tekstil ve hazır giyim sektörü, sağladığı iş gücü, ekonomiye katkısı ve en yüksek ihracat oranına sahip olması açısından çalışılmak isten sektörlerin başında geliyor. Tekstil mühendisliği Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan tekstil ve hazır giyim sektöründe ve dünyada uzun vadede sağladığı olanaklarla geleceğin meslekleri arasında yer alıyor.

Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmasında tekstil mühendislerinin önemli rolü olacak

Türkiye’nin temel ve lider sanayi dallarından biri olan tekstil ve hazır giyim sektörlerinin tüm üretim aşamalarında sektörün gereksinimlerini karşılayan tekstil mühendislerine olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir üretim hedefleyen tekstil sektöründe görev alacak, fikirlerini yenilikçi çözümlerle hayata geçirebilecek tekstil mühendislerinin, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşılmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Türk markalarının da yerel ve global pazarda her yıl büyüyerek yer alması ile tekstil mühendisliğine duyulan ihtiyacın artmaya devam edeceği görülüyor.

Tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere asgari ücret tutarında eğitim bursu

Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak, sektörün gelecek vizyonu ile örtüşecek nitelikli mühendisler yetiştirmek hedefiyle harekete geçen tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, başlattıkları proje ile tekstil mühendisliğini tercih eden başarılı öğrencilere asgari ücret tutarında burs imkanı sağlıyor. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) tarafından hayata geçirilen ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği’ burs projesi bu yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinden birini tekstil mühendisliği seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere burs veriliyor. İlk beş tercihinden biri tekstil mühendisliği olan ve ilk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret, 20 ile 50 bin arasındakilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50 ile 80 bininci sırada yer alan adaylara ise asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs veriliyor. Proje kapsamında herhangi bir sayı sınırı olmaksızın kriterleri sağlayan tüm öğrenciler, üniversitelerin hazırlık bölümleri de dahil olmak üzere lisans eğitimleri boyunca burs almaya hak kazanıyor. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilere en az bir dönem üretim fabrikalarında uygulamalı eğitim programı uygulanıyor.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli