ERDOĞAN´NDAN ADALET YÜRÜYÜŞÜNE, ?HERKES KONUMUNU İYİ BİLSİN? ELEŞTİRİSİ

ERDOĞAN´NDAN ADALET YÜRÜYÜŞÜNE, ?HERKES KONUMUNU İYİ BİLSİN? ELEŞTİRİSİ

Erdoğan Anayasa´nın 138. Maddesine atıfta buklunarak,, Herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin,? dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe´de düzenlenen iftar programı sonrasında yaptığı konuşmada bir isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan Enis Berberoğlu için başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne eleştiri yöneltti.

Erdoğan, "Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa´nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir." dedi.

Bilindiği gibi Anayasa´nın 138. Maddesinde, Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz,? hükmü yer alıyor.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ