GESAM’DAN CUMHURİYET SERGİSİ
KÜLTÜR SANAT 3.10.2021 10:30:00 1193 0

GESAM’DAN CUMHURİYET SERGİSİ

TC Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığı tarafından 75. Yıl Sanat Galesinde açılan sergi 10 Ekim 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

Vahit Şahin

T.C. Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şubesi tarafıdan “Cumhuriytin 98. Yıl Coşkusu” adlı karma resim sergisi 75. Yıl Sanat Galesinde açıldı.

Sergi öncesi Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar hocası Sencan Laçinbala akardiyonla konser verdi.Sergi açılışnda bir konuşma yapan GESAM Adana Şube Başkanı Gülşen Doğan, “T.C. Kültür Bakanlığı Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Adana Şube Başkanlığına seçilmiş olduğum 2020 Mart ayında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yapılan serginin ardından, Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covit 19 pandemi kısıtlamaları nedeni ile etkinliklerimizi uzun bir süre fiziksel olarak yapamadık. Ancak pandemi sürecinde 3 tane online sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunmuş olduğumuz eserler internet avantajı ile uluslararası izlenmesine neden olmuştur. Uzun zamandır özlemiş olduğumuz ilk aktif etkinikle bir arada olduğumuz için heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

Doğan şunları söyledi:

“Bu etkinlikle Adana Şube Başkanlığı olarak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dahilinde Türk halkı için önemli bir yere sahip ve çok zor şartlar altında kazanılmış olan 29 Ekim 1923’te kurulan ve 98. yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Hepimizin görevi cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Sanata ve sanatçıya oldukça önem veren Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalmış bir milletinin hayat damarlarından biri kopmuş’ demektir sözleri ile de sanata verdiği önemi vurgulamıştır. Cumhuriyetimizin 98. Yıl kutlamaları dahilinde birleştirici özelliği ve evrensel bir dil olan sanat ile tertiplemiş olduğumuz GESAM Üyelerimizden 25 sanatçımızın katılımı ile 60 eserin yer aldığı “Cumhuriyetimizin 98. Yıl Coşkusu” karma sergimizle kutlamaktan ve sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanlığına, GESAM üyelerimize, değerli basın mensuplarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza çok teşekkür ederim.”

Açılışta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a iletilmek üzere Başkanvekili Sinan Gül’e plaket verildi. Ayrıca GESAM’ın bir önceki Başkanı Saliha Yeişlköy’e de plaketini Adana Büyükşehir Belediye Başkanveikili Sinan Gül takdim etti.

Karma sergı̇ye katılan ve teşekkür belgesi alan GESAM üyesi sanatçılar şunlar:

Ayşe Sezen, Başak Yı̇ğenoğLu, Can Akın, Döndü IşIl Doğan, Eda ŞengüL, Emel Fırat, Fatma Güher Akyüz, Gönen Uğurlar, Gülşen Doğan, Gülay Yılmaz, Hasan Çakır, H. Nur Yurtici, Mahmut Özkoca, Meryem Pırlak, M. Nuri Borüban, Nermin Bakmaz, Nevin ArıkoğLu, Osman Altıntas, Saliha Yeşilköy, Semra Aysen, Sibel Cakar, Şirin Kılıç, Yurdagül Sıdal, Tezcan Ballı Çardak, Tevfik Gökdemı̇r.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli