İl Spor Müdürü Ataşbak 15 Yıl Kırılamayanrekoru Kıran Adanalı Demet Parlak´ı Kutladı

İl Spor Müdürü Ataşbak 15 Yıl Kırılamayanrekoru Kıran Adanalı Demet Parlak´ı Kutladı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sırıkla atlamada Adana´nın rekorlarla anıldığını söyledi.

Ataşbak, geçen hafta sonunda İstanbul´da ENKA Sadi Gülçiçek Spor Tesisleri´nde gerçekleştirilen 70. Cezmi Or Kupası yarışmalarında 15 yıldır kırılamayan ve Tatiana Tuna Kösten´e ait olan 4.20´lik rekorunu, 4.21 atlayarak yeni Türkiye rekoru kıran Adanalı milli ve rekortmen atlet Demet Parlak´ı kutlayarak desteğini artıracağını kaydetti.

 Demet Parlak´ın aynı zamanda pilot bölge olan Adana´da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olduğunu anımsatan Ataşbak, şöyle devam etti:

?Adana birçok branşta olduğu gibi, özellikle son günlerde sırıkla atlamada rekorlarla anılmaya başlandı. Sırıkla atlama sporcularımız Burak Yılmaz 5 metre, Zeki Cem Tenekebüken 4.95 ile geçtiğimiz haftalarda yeni Türkiye rekorları kırmışlardı. Demet Parlak´ın 15 yıldır kırılamayan rekoru kırması bizleri heyecanlandırdı.  Ekip çalışmasıyla başarıyı yakalayan ve kentimizin sporda da adının duyurulmasını sağlayan rekortmen sporcularla gurur duyuyoruz. Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi´nde antrenman, malzeme, sağlık ve beslenme konusunda gerekli desteği verdiğimiz sporcuları yarışlara hazırlayan deneyimli antrenörler Ukraynalı AleksandrySymakhin ile İbrahim Halil Aydın´a ve çocuklarını spora yönlendiren ailelerine teşekkür ederim.?

-DEMET OLİMPİYATLARI HEDEFLİYOR-

Demet Parlak´ın antrenör İbrahim Halil Aydın ile birlikte 18-22 Haziran tarihleri arasında Yunanistan´da gerçekleştirilecek olan Avrupa Milletler Kupası yarışmalarına gideceğini belirten Ataşbak, ?Demet, performansının zirvesinde. Yunanistan´da da rekor kırması sürpriz olmaz. Demet´in hedefi 2016 Rio De Janeiro ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları´na katılmaktır. Dileğimiz, olimpiyat kotası alarak yıllar sonra kentimizden olimpiyatlara giden en genç sporcu olur. Bunu başaracağına inanıyorum? diye konuştu.

Ataşbak, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar´ın katkılarıyla, hava ve çalışma koşullarının hayli iyi olduğu Adana´da yakın gelecekte ?Türkiye Sırıkla Atlama Okulu? açılacağını, sırıkla atlama sporu yapanların Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları yarışlarına Adana´da hazırlanacağını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: