İSKOÇYA YENİDEN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA HAZIRLANIYOR

İSKOÇYA YENİDEN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA HAZIRLANIYOR

Bölgesel yönetimin Başbakanı Nicola Sturgeon İskoçya´nın geleceğini AB´de gördüğünü ve isteği dışında dışarıda kalmayı kabul etmeyeceğini, ikinci bir bağımsızlık referandumuna hazırlanacaklarını söyledi

Edinburgh´da, Birleşik Krallık´ta AB´den ayrılma yanlılarının kazandığı referandumu değerlendiren İskoçya bölgesel yönetiminin Başbakanı Nicola Sturgeon  sonuçtan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve  "İskoçya geleceğini AB´de görüyor. İskoçya isteğimiz dışında AB dışına çıkarılacaktır. Bu demokratik olarak kabul edilemez." diye konuştu.

Sturgeon İskoç kabinesinin yarın toplanarak   AB´de kalmak için tüm seçenekleri değerlendireceklerini sözlerine ekledi ve bağımsızlık referandumu için yasal hazırlık yapacaklarını, ikinci bir referandumun masada olduğunu söyledi.

İskoç halkının yüzde 62´sinin AB´de kalmaktan yana, yüzde 38´nin ise ayrılıktan yana oy verdiği referandum öncesinde yaptığı açıklamalarında Sturgeon İskoçya´nın AB üyesi olarak kalmak istediğini, Birleşik Krallık genelinde ayrılık kararı çıkarsa ikinci bir bağımsızlık referandumunun yapılacağını söylemişti.

Anımsanacağı üzere İskoçya´da 2014 yılında yapılan bağımsızlık referandumunda, Birleşik Krallık´ın parçası olarak kalmak isteyenler 10 puan farkla önde çıkmıştı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ