KERRY-ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ

KERRY-ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü John Kirby, Kerry´nin, darbe teşebbüsü soruşturması sırasında, Türkiye´nin itidal göstermesini ve hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duyulmasını vurguladığını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry telefon ile görüştüğü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavusoğlu´na Amerika´nın darbe girişiminde payı olduğu iddialarının yalan ve Türk-Amerikan ilişkileri açısından zararlı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby,bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, ?Bakan Kerry, Amerika´nın, soruşturma sırasında Türkiye´ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti? diye de ekledi.

Sözcüye göre, Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye´den itidalli davranmasını ve darbe girişimiyle ilgili soruşturmada hukukun üstünlüğüne saygı göstermesini istedi.

Dışişleri Bakanı Kerry, Amerika´nın Türkiye´de seçimle işbaşına gelmiş olan hükümete desteğini tekrarladı ve hükümetten, darbe girişiminden sonra önlemler alırken sivillerin zarar görmemesi için çalışmaya çağırdı.

Telefon görüşmesinde Kerry ile Çavuşoğlu, Türkiye´nin NATO müttefiki ve IŞİD´le mücadele koalisyonunun önemli bir üyesi olduğunun altını çizerek, terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların aksamaması gereğini vurguladı. Kerry ayrıca Türk hükümetine uluslararası yükümlülüklerini hatırlattı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ