Pekduraner´den CHP´li Kadınlara ?Etkili İletişim? semineri

Pekduraner´den CHP´li Kadınlara ?Etkili İletişim? semineri

Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği, CHP Seyhan İlçe Kadın Koluna yönelik ?Etkili İletişim? ile ilgili seminer verdi.

Semineri veren Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mali Müşavir Özlem Pekduraner, etkili iletişim kurabilmemiz için şunları söyledi.

Birbirimize karşı açık ve dürüst olmamız gerekir. Kişiler birbirlerine karşı anlayışlı, hoşgörülü ve saygılı olmalı, farklılıkları hoş görmeli, tutarlı olmalı. Herkesin karşı tarafa kendi fikrini dayatması çatışma yaratır. Karşımızdakini kendine özgü nitelikleri ile kabul etmemiz gerekir. Suçlayıcı, eleştirici, yargılayıcı ve kırıcı olan ?Sen? dili yerine suçlayıcı olmayan, iletişimin sürmesini destekleyen, kişiye değil davranışa yönelik olan ?Ben? dili kullanılmalı. İş hayatında ve özel hayatta başarının büyük çoğunluğu doğru iletişime dayanır. İletişimde sözlü ifadeler, dil ötesi olan öğeler önemli olduğu kadar beden dili ile verdiğimiz mesajlar da çok önemlidir. İletişimde engeller oluşturan kişilik, eğitim, sosyo-kültürel farklılıkları ve çevre farklılıklarını dikkate alarak empati kurulmalıdır. Etkili iletişim sayesinde doğru anlaşılma imkânı elde edilir ve fikirlere ve önerilere daha kolay destek bulunabilir.

Poz-işder Başkanı Özlem Pekduraner, topluma faydalı olabilmek ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlamak amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceklerini söyledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ