Portakal Çiçeği Karnavalı´na Adana dışından 100 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı´na Adana dışından 100 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor.

Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve 5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran ?Nisan´da Adana´da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? için on binlerce insan Adana´nın yolunu tutmaya başladı.

8 Nisan´a kadar sürecek karnaval için 11 bin yatak kapasiteli Adana´da tüm oteller dolarken, komşu kentlerde de otellerin doluluk oranları yüzde 100´e yaklaştı. Bu yıl 6´ncı kez düzenlenecek karnavala katılmak isteyenler için Adana´da iki ayrı yerde kamp alanı da oluşturuldu. Hava ve kara yolu ile Adana´ya gelmek isteyenler, bilet bulmakta zorlanırken, firmalar ek uçak ve otobüs seferleri koymaya başladılar.

Bozkurt ?Ekonomik Canlanma Gerçekleşiyor?

6 yıldır düzenlenen karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO´su Ali Haydar Bozkurt, karnavalın ekonomik açıdan yalnızca Adana´ya değil komşu kentlere de fayda sağladığına dikkat çekerek ?Bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında Adana dışından 100 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Adana´daki oteller doldu. Keza komşu kentlerimizde de aynı durum söz konusu.Yani Adana´da düzenlediğimiz karnavalımız Mersin, Tarsus ekonomisine de Osmaniye ekonomisine de ve hatta Hatay ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu turizm hareketi her yıl 80-85 milyon liralık Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi yaratıyor. Komşu kentleri de sayarsak bu rakam 100 milyon TL´ye ulaşıyor? dedi.

Etkinlikler Şehrin Her yerinde 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nın ?simgesi? durumundaki kortej geçişi bu yıl 7 Nisan Cumartesi günü saat 17:30´da Merkez Park´ta gerçekleştirilecek. Resmi açılışın ardından Türk Pop ve Rock müziğinin ünlü ismi Kıraç sahne alacak. Kıraç´ın performansının ardından her yıl olduğu gibi dilek fenerleri sevgi ve dostluk için gökyüzüne salınacak.Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nda eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, 120´ye yakın kültürel,  sanatsal ve sportif aktivite de düzenlenecek.

6´ncı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında ayrıca 8 Nisan tarihinde de gitarıyla "Akdeniz Akşamları" şarkısını çalabilen 7 bin kişinin katılımının hedeflendiği Guinness rekor denemesi de yapılacak.(CO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ