ŞEVKET SABANCI VİZYONUYLA İLK FIRSAT PROGRAMI’NIN BAŞVURULARI BAŞLADI
EĞİTİM 12.05.2022 10:30:00 754 0

ŞEVKET SABANCI VİZYONUYLA İLK FIRSAT PROGRAMI’NIN BAŞVURULARI BAŞLADI

Program, 7. yılında 50 gence daha sivil toplum kuruluşlarında ( STK) ilk iş fırsatı sunacak

Esas Sosyal tarafından işverenlerce az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlere okuldan işe geçişte fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın yeni dönem başvuruları 9 Mayıs’ta başladı.

Gençler, Program paydaşı 24 STK’nın açtığı ilanlara 10 Haziran’a kadar başvuru yapabilecek.

Esas Holding’in 5 iş kolundan biri olan, sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal fayda yaratmayı amaçlayan Esas Sosyal; odağına aldığı “Gençlik ve İstihdam” konusunda, gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde fırsat eşitliğine erişmeleri için çözüm modelleri sunuyor. Esas Sosyal, programlarıyla gençlerin donanımlı, sosyal sorumluluk sahibi ve kendinden emin bireyler olmalarına katkı sağlıyor. İlk sosyal yatırım alanını eğitimli genç işsizliği olarak belirleyen Esas Sosyal; 2016 yılında hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ile 6 yılda 34 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) özel sektörde de karşılığı olan birimlerinde 200 gence ilk iş deneyimi sundu.

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında işverenlerce az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençler STK’larda 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışarak ilk iş deneyimlerini kazanıyor.  Program katılımcılarının maaşları, Esas Holding ile Esas Sosyal’in vizyonunu paylaşan kurumsal destekçiler tarafından karşılanıyor. Ayrıca katılımcılar, İlk Fırsat Akademisi ile 21. yüzyıl yetkinlikleri kapsamında 250 saatten fazla eğitim ve gelişim desteğinin yanında farklı sektörlerde faaliyet gösteren önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk ve mülakat becerilerini geliştirecek destekler de alıyorlar. 

Program mezunları, bu özel deneyimi paylaştıkları ve artık farklı kurumlarda kariyerlerine devam eden mezunlar ağının parçası oluyor. Dayanışma ve karşılıklı paylaşıma dayalı bu ağ içinde yer alan mezunlar, özel buluşma ve etkinliklerde akranlarıyla networking yaparken farklı deneyimlerden de besleniyor. Ayrıca Esas Sosyal farklı gelişim imkanlarıyla mezunlara destek olmaya ve hayatlarındaki gelişmelerde yanlarında olmaya devam ediyor. Program mezunları binlerce kişi ve kurumun dahil olduğu ekosistemin ayrılmaz bir parçası olarak birçok kariyer ve gelişim fırsatı yakalıyor. Mezunlar aynı zamanda kendilerinden sonra bu önemli fırsatı yakalayan genç arkadaşlarının ilk işlerine ve profesyonel hayata uyum sağlamaları için yanlarında olarak yeni katılımcılara akran mentorluğu yapıyor. Bu geri verme ve dayanışma kültürü sayesinde İlk Fırsat ruhu gelecek nesillere aktarılıyor.

Gençlere kulak vermenin ileri gitmek için mecburi olduğunu belirten ve eğitimli genç işsizliğine sürdürülebilir çözüm modelleri sunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Her fırsatta gençlerin hayal kurmaları ve bu hayallerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğinden bahsediyorum. Esas Sosyal bir sosyal yatırım birimi olmanın yanında 2.500 kişilik ekosistemi ile aynı amaç uğruna bir araya gelen bireylerin el ele vermesini sağlıyor…  Biliyorum ki bütün gençlerin geleceğe dair hayalleri var ve önlerindeki yolu merak ediyorlar. Biz de gençlere güveniyor ve hayallerine ulaşmaları için yanımıza aldığımız destekçilerimizle birlikte arkalarında olduğumuzu vurguluyoruz. Merhum babam Şevket Sabancı’nın vizyonuyla çıktığımız yolda 7. döneme başlamanın sevinci içindeyiz. Gençlerin yanında olarak onlara umut vermek, önlerindeki fırsatları fark etmelerini ve değerlendirmelerini sağlamak müthiş bir mutluluk. Profesyonel hayata adım atmak için cesarete ve fırsat eşitliğine ihtiyaç duyan gençleri Programımıza başvurmaya davet ediyorum. Gençler unutmasın ki hedeflerine giden yol hayal kurmakla başlar, çalışmakla devam eder” dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli