SİLİVRİ’DE YOĞURT FESTİVALİ COŞKUSU BAŞLADI
KÜLTÜR SANAT 23.07.2023 10:45:00 707 0

SİLİVRİ’DE YOĞURT FESTİVALİ COŞKUSU BAŞLADI

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 61. Yoğurt Festivali, renkli açılış korteji ile başladı.

Festivalin birinci gününde sahnelenen yöresel halk dansları gösterisi büyük beğeni toplarken, ünlü sanatçı Sibel Can verdiği konserle Silivrililere coşku dolu, unutulmaz bir gece yaşattı.

Silivri’nin coğrafi işaretli, dillere destan lezzeti olan Silivri Yoğurdunun daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla düzenlenen 61. Yoğurt Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan festivalin birinci gününde binlerce Silivrili, festival alanını hınca hınç doldurdu. Günlerdir büyük bir heyecanla beklenen festivali izlemeye gelenler eğlence dolu, unutulmaz bir gece yaşadı. Ödüllü turnuvalar, sergi açılışları, el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantlar ve açılış korteji ile başlayan festivalin sahne programlarında Ahenk Sanat Kulübü tarafından sahnelenen halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından sevilen sanatçı Sibel Can verdiği konserle festivalin ilk gününe adeta damga vurdu.

FESTİVAL AÇILIŞ KORTEJİ İLE BAŞLADI

61. Yoğurt Festivali, 19 Mayıs Meydanı’ndan (Kaymakamlık Yanı) yapılan renkli açılış korteji ile başladı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve gösteri gruplarının katıldığı açılış kortejine Silivrililer yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yılmaz yürüyüş boyunca, evlerinin balkonları ve camlarından korteje eşlik eden Silivrilileri selamladı. Açılış korteji Silivri sahilindeki festival alanında sona erdi.

YILMAZ: “BU AKŞAM BİR BAŞKA GÜZELSİN SİLİVRİ!”

Yoğurt Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bizleri bağrında besleyip büyüten, caddelerinde, sokaklarında, sahillerinde çocukluğumuzu, hayallerimizi saklayan, tarihi, doğası, kültürüyle bizlere hayat veren Silivri… Bu akşam bir başka güzelsin Silivri! Muhteşemsin Silivri! Tarihi Kaleparkımızdan Orhan Gazi’ye selam olsun. Piri Mehmet Paşa Camimizden Yavuz Sultan Selim’e selam olsun. Mimar Sinan Köprümüzden Kanuni’ye selam olsun. Yüreği vatan, bayrak, ezan aşkıyla dolu Silivri’mizden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun. Evlad-ı Fatihan’ın torunları selam size. Alparslan’ın, Fatih’in torunları selam sizlere. İstikbalin korkusuz yüzleri selam sizlere. Selam size vatanın sönmeyecek meşaleleri. Selam olsun sana, selam sana Silivri. Bu mahşeri kalabalığı şereflendiren aziz hemşehrilerim; 61.’sini gerçekleştirdiğimiz Yoğurt Festivalimizde bir kez daha sizlerle el ele, omuz omuza, gönül gönüle olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Silivri’miz tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış, ecdadımızın 600 yıla yakın süredir gerçekleştirdiği anlamlı dokunuşlarla önemli bir uğrak noktası görevini yerine getirmiştir. Silivri’ye bakınca ecdadın göz kamaştıran mirasını, engin kavrayışını görüyoruz. Silivri denilince kardeşlik ve kaderdaşlıkla geçen Türk İslam asırlarının mana ve ruhunu hep birlikte idrak ediyoruz. Bizlere bugünleri yaşatan, bizleri bugünlere ulaştıran ve sizlere hizmet etmeyi nasip eden Cenab-ı Allah’a hamdüsenalar olsun. Milli ve manevi tüm değerlerimiz Silivri’mize hakimdir. Atalarımızın, şühedanın, aziz kahramanlarımızın gözü bizlerin üzerindedir. Bu nedenle biz bu kadim şehre hizmetle görevliyiz, hizmetle mükellefiz. Biliyor ve inanıyoruz ki belediyecilik hoşgörü ve müşfik bir irade ister. Belediyecilik; siyasi, ideolojik, mezhep, köken ve dünya görüşü ayırt etmeksizin herkesi ama herkesi kucaklamayı, herkesle tokalaşmayı, herkesin derdine kafa yormayı bekler. Ayırmak, dışlamak, ötekileştirmek, cepheleştirmek tenezzül etmeyeceğimiz işlerdir. Dolayısıyla bizim nezdimizde Silivri’mizde herkes ama herkes eşittir. Bizim belediyecilik vizyonumuz Türk milletine mensubiyet duyan, al bayrağın gölgesinde nefes alan ve bundan iftihar eden her insanımızı kapsar ve kuşatır. Biz belediyeciliği yalnızca imar, asfalt, çevre temizliği ve zabıta gibi hizmetleri sunan bir kurum olarak görmüyoruz. Biz belediyeciliği sadece ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar, kültür ve sanat işleriyle meşgul olan bir kurum olarak da görmüyoruz. Belediye demek umut demektir. Belediye demek uzakları yakın eden uygarlık demektir. Belediye demek kardeşlik demektir, paylaşmak demektir. Belediye demek veren elin alan elden üstünlüğünü tescil eden ufuk çizgisi demektir. Belediye demek açı doyuran, üşüyeni ısıtan, hasreti dindiren, darda ve zorda kalanı sarıp sarmalayan müthiş bir uğraş demektir. Biz böyle inanıyor, böyle görüyor ve böyle yorumluyoruz.” dedi.

SİBEL CAN ŞARKILARIYLA SİLİVRİLİLERİ MEST ETTİ

Silivri sahilindeki festival alanında sahne alan ünlü sanatçı Sibel Can, en sevilen şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Sahne performansıyla binlerce kişiyi adeta mest eden Sibel Can, festivali izlemeye gelenlere hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşattı. Sibel Can’a sahnede çiçek takdiminde bulunan Başkan Volkan Yılmaz, sanatçıya ayrıca Silivri Yoğurdu hediye etti.

Yoğurt Festivali’ne; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı