TAŞKIN, “BU DÜZENLEME KABUL EDİLEMEZ”
SAĞLIK 18.05.2021 08:23:00 957 0

TAŞKIN, “BU DÜZENLEME KABUL EDİLEMEZ”

Anadolu Sağlık Sen Taşkın, Covıd-19 salgın hastalık nedeniyle sağlık tesislerinde çalışanlara yapılacak ek ödemenin hangi şartlarda, kimlere nasıl ve ne kadar dağıtılacağını içerdiğini belirti.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Covıd-19 salgın hastalık nedeniyle sağlık tesislerinde çalışanlara yapılacak ek ödemenin hangi şartlarda, kimlere nasıl ve ne kadar dağıtılacağını içerdiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarının verimini düşürecek bir genelgedir” dedi.

Taşkın, “Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 17.05.2021 tarih ve E-09022167-010.00-256 sayılı Genelgesi 81 İl Valiliğine gönderildi. Genelge, Covıd-19 salgın hastalık nedeniyle sağlık tesislerinde çalışanlara yapılacak ek ödemenin hangi şartlarda, kimlere nasıl ve ne kadar dağıtılacağını içeriyor” dedi.

Sağlık teşkilatlarında çalışanların yayınlanan yönetmelik nedeniyle mağdur edildiğine dikkat çeken Necip Taşkın, yoksulluk sınırının tavan yaptığı bir süreçte özellikle pandemi nedeniyle canları pahasına görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetinin şimdi değil de ne zaman sağlanacağını sorarak, bu düzenlemenin sağlık çalışanları arasında büyük bir huzursuzluğa neden olduğunu söyledi. Yönetmeliğin Resmi Gazete’ de yayınlandığı andan itibaren adaletsiz olduğunu belirttiklerini ve daha ilk başından gerekçeleriyle birlikte itiraz ettiklerini, bu nedenle sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Hatırlanacağı gibi bu yönetmelik yayınlandığı an birinci basamak sağlık teşkilatlarında çalışanları yok saydığını, Yayınlanan ek ödeme yönetmeliğinin Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) ve üniversite hastanelerini kapsam dışında bıraktığını, Yardımcı Hizmetler Sınıfı ile İdari Hizmetleri Sınıfını adeta yok saydığını belirterek itiraz ettik ve herkesi memnun edecek yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettik. 

04.03.2020 tarihli ve 31058 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan ‘Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ e geçici bir madde eklenerek 01.04.2021 tarihinden itibaren 4 ay süreyle tavandan ödenmesine karar verildi. Ancak yönetmeliği incelediğimiz zaman yeni sorunların ortaya çıktığını gördük. Diğer bir husus ise ek ödemenin Ocak ayından itibaren değil de 1 Nisan’dan itibaren başlatılıyor olmasıydı.  Buna itiraz ettik çünkü yaz mevsiminin başlamış olması nedeniyle sağlık teşkilatlarında çalışanların hem izin dönemi hem de yüksek vergiye girdiği dönemdir! Burada sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesinti yapılacak olmasının sıkıntıya sokacağını belirtmiştik. İşte, geldiğimiz nokta da düşüncelerimiz aynen ortaya çıktı.

Yayınlanan yönetmeliği dikkatle inceledik. Değişen bir şey yok. Sorunlar çözülmediği gibi üstüne yeni sorunlar ekleniyor. Çalışanlara tek kalem maaş sistemine acilen geçilerek mevcut sistemin yapısal bozukluğundan vaz geçilmelidir! Zira 81 İl Valiliğine gönderilen Genelge, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olmakta, sağlık çalışanlarının emeğini adeta yok sayarak yukarıda da belirttiğimiz bazı tesis ve sağlık çalışanlarının kapsam dışı kalmasına neden olmaktadır. Yine söylüyoruz bu Genelge adil değil, çalışanların moral, motivasyon ve iş veriminin düşmesine neden olacak düzenlemeler içeriyor. Bakınız! Covıd-19 nedeniyle Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesinde yer alan idari izinler çalışılmayan gün olarak değerlendiriliyor. Böyle bir yaklaşımı kabul edemeyiz. Sağlık Bakanlığı, sağlık tesislerinde çalışanların iş barışını, moral, motivasyon ve iş verimini düşürecek bu düzenlemeyi çekerek herkesin memnun kalacağı yeni bir düzenleme yapmalıdır. Sağlık tesislerinde çalışanların beklentisi bu yöndedir.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı