TFF 1.LİGDE MÜTHİŞ ZİRVE YARIŞI
SPOR 4.05.2021 06:32:00 712 0

TFF 1.LİGDE MÜTHİŞ ZİRVE YARIŞI

İkisi direk Süper Lige çıkacak 67 puanlı 3 takımın sıralamasını averaj belirliyor.

Recep Ali Aksoylu

Sezonun başından beri zirveyi bırakmayan Giresunspor ve Samsunspor’a son 6 haftada Adana Demirspor’da eklenince TFF 1. Ligde adeta foto finişle sonuçlanacak son haftaya girildi. İkisi direk Süper Lige çıkacak 67 puanlı 3 takımın sıralamasını averaj belirliyor.

34. haftada Samsunspor Adanaspor’la, Giresunspor Tuzlaspor’la, Adana Demirspor’da Menemensporla deplasmanında karşılaşacak. Kağıt üzerinde 3 takımda deplasmanda galip gelebilir, sezonu 70’şer puanla kapatıp, averaj dezavantajlı Samsunspor’u play off’a, Altay’ın karşısına itebilirler. Ancak Samsun yerine Giresunspor’da aylardır zirvede sürdürdüğü direk Süper Lige çıkma şansını Tuzla deplasmanında kaybedebilir, play off oynamak zorunda kalabilir. Zira Adana Demirspor’un galibiyet serisini Menemen’de sürdüreceğini, tökezlemeyeceğini düşünüyorum.

PlayOff’un iki takımı belli; Altay ve İstanbulspor. Son hafta Altınordu’da avantajını Keçiören’e kaptırmaz diye düşünürüm. Zirvede ki üç takımdan birinin gelmesiyle de dörtlü finalin takımları  tamamlanmış olacak. Görünüşte play off’un favorisi Mustafa Denizli’nin Altay’ı. Zira İzmir’in köklü kulübü Altay uzun bir aradan sonra Süper Lige dönebilmek için play off öncesi, geçen hafta deneyimli, bu ligde de şampiyonluklar yaşamış kulübün sembol ismine takımı emanet etti.

Yanı play off un finalinde Süper ligde de şampiyonlukları olan Ertuğrul Sağlam ile Mustafa Denizli’yi karşı karşıya görebiliriz.

Futbolun, sporun zevki, coşkusu olan tribünlerden uzak bir sezon yaşanmış olsa da TFF 1. Lig çok çekişmeli ve keyifli geçti. Pandeminin Evde Kal günlerinde olabildiğince bu ligi izlemeye, bu ligin duayeni değerli dostum Hayri Ülgen’i takip etmeye çalıştım.

TFF 1.Ligde zirveyi kovalayan takımlar sezon boyu istikralı bir çizgi izlediler. Ertuğrul Sağlam’lı Samsunspor kurduğu kadroyla sezona ligin favorisi olarak başladı ama hep ligin sürpriz takımı Giresunspor’un ardından zirve yarışını sürdürdü. İki Karadeniz takımı direk el ele Süper Lige çıkar yorumları yapıldı. Takı Samet Aybaba, 22.haftadan sonra Adana Demirspor’un sorumluluğunu üstlenene kadar.       

Samet Aybaba ile Adana Demirspor 11 müsabaka da 9 galibiyet, 2 beraberlikle mucizeye imza atarak tam 29 puan topladı. 32.haftada da zirveyi Giresunspor’dan devraldı.                      

Samet Aybaba'nın takımının son maçta da Menemenspor karşısında puan kaybetmeyeceğini, yıllardır özlemini çektikleri Süper Lige kavuşacaklarına inanıyorum.                                     

Futbolun Anadolu'ya, her bölgeye yayılmasını arzu eden bir kimlik olarak Çukurova'nın Süper Ligde temsil edilmesinin de çok yerinde olacağını düşünüyorum.                                            

Süper Lige yükselecek üçüncü takım dörtlü finaller sonucu belli olacak. Karadeniz takımlarından Giresun veya Samsun’dan biri ile muhtemelen Çukurova temsilcisi Adana Demirspor play off oynamadan Süper Lige gidecek. Kalan biri ile sezon boyu zirveyi kovalayan İstanbulspor, Altay ve muhtemelen Altınordu da dörtlü finalin diğer takımları olacak.

Süper ligde zaten 6 İstanbul takımı var (biri düşebilecek, 5’de fazla) İstanbulspor’un olmasını arzu etmem, Ege’den Denizli düşüyor, yerine bir başka Ege takımı da yakışır. Ama elbette gönlüm iki Karadeniz takımının da seneye Süper Ligde mücadele etmesinden yana.

Son cümlem de son haftaya girilirken bir alt kümeye düşmeleri kesinleşmiş, daha önce Süper Ligde de mücadele etmiş 3 kulüp; Ankara, Akhisar ve Eskişehir'e gelecek sezon yeniden üst klasmana dönmelerini dilemek olsun. Özellikle futbol kenti Eskişehir’e.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli