YEREL 11.10.2021 14:06:00 666 0

"Türkiye artık bölüştüren ve ayrıştıran siyaset ve siyasetçi istemiyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Dünyaya ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten güreşçilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.”dedi

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Adanalı Güreşçi İsmet Atlı adına düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin 5’incisi Kozan’da yapıldı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Türkiye Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez,  CHP Genel Merkez Spor Kurulu Üyeleri, Atlı Ailesi adına MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Eski Milli Güreşçi Hüseyin Atlı, uluslararası ve ülke genelinde önemli başarılara imza atan eski milli güreşçiler, Kozanlılar ve konukların katıldığı 5. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin ağalığına Zeydan Karalar seçildi.

Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli yaş ve kategorilerde 585 sporcunun katıldığı güreşlerde Başpehlivan İbrahim Bölükbaşı olurken, ikinci Hüseyin Gündüz, üçüncü Fatih Yaşarlı, dördüncü Halil Hapur oldu. 

GÜREŞLERİ YENİDEN BAŞLATMANIN GURUNUNU YAŞIYORUZ

Türk Güreşine destek amacıyla dereceye girenlerin ödüllendirildiği güreşlerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İsmet Atlı Güreşleri’ni yeniden başlatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “İsmet Atlı gibi, Mersinli Ahmet gibi, Ahmet Ayık gibi ve diğer Karakucak Güreşçileri gibi bizim şanlı bayrağımızı gönderlere çekenleri asla unutmamalıyız ve unutmayacağız. Gençliğimizde ve çocukluğumuzda, güreşçilerimiz olimpiyat ve dünya şampiyonu olduklarında, şanlı bayrağımızı göndere çektirdiklerinde duygulanıp ağlıyorduk. İsmet Atlı başta olmak üzere hepsinin ruhları şad olsun” dedi. 

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Güreşin ata sporumuz olduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Dünyada ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten, ata sporumuzu yapan güreşçilerimizdir. Bunu unutmayacağız ve dünyaya da unutturmayacağız” diye konuştu. 

MEHER MARŞI DA BİZİMDİR, İZMİR MARŞI DA…

Güreşleri; Atlı Ailesini temsil eden MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı ile birlikte düzenlediklerini ve aslında bunun Türkiye’nin özlediği bir tablo olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Türkiye artık bölüştüren ve ayrıştıran siyaset ve siyasetçi istemiyor. Türkiye artık barıştıran, ayrıştırmayan, kucaklayan bir siyaset dili istiyor. Türkiye olarak bunu başardığımızda önümüz açılır. Mehter Marşı da bizimdir, İzmir Marşı da. Biz hepsine sahip çıkıyoruz. Birlikte olduğumuz sürece daha güçlü olacağız. Birlikten kuvvet doğar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin temellerini o denli sağlam atmış ki; kimsenin bölmeye, Cumhuriyeti yıkmaya gücü yetmeyecek.” 

 Başkan Zeydan Karalar; teşvik amacıyla çeşitli ödüller verilen sporculara başarılar diledi. (CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false