Uçak Korkusu Olanlara Uçuş Tüyoları
YAŞAM 26.04.2021 14:33:00 1407 0

Uçak Korkusu Olanlara Uçuş Tüyoları

Uçağa binmek birçok kişi için bir rutin olsa da yaşanan kötü tecrübeler, önyargılar, psikolojik sıkıntılar uçak korkusunun gelişmesine neden olabiliyor.

Daha önce bir tibülans yaşayanlar, kapalı alan korkusu bulunanlar, yüksekten endişe edenler uçakta kendini rahat hissedemiyor. Uçuş fobisine kadar varabilen bu sorunlar, birçok kişiyi uçmaktan alıkoyuyor. Özellikle ucuz uçak bileti bulunduğunda ve çevredeki kişilerin baskısıyla kişiler, korkularına rağmen uçağa binmek zorunda kalabiliyor. Peki bu durumda yapılabilecek egzersizler, rahatlamaya yardımcı çalışmalar neler biliyor musunuz

 Uçak Korkusu Olanların Yapabileceği Değişiklikler

Eğer siz de uçak fobisi olan, korku yaşayan kişilerdenseniz önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

  • Uçağa binmeden önce rahatlatıcı bir bitki çayı içebilir veya bir uzmana danışarak hafif bir sakinleştirici alabilirsiniz.
  • Yolculuk öncesinde ve sırasında yanınızda bir meditasyon kaydı bulundurarak yolda meditatif çalışmalar yapabilirsiniz. Nefes egzersizleri ve meditasyonlarla kendinizi sakinleştirebilir ve süreci daha rahat geçirebilirsiniz.
  • Uçak yolculuğuna henüz zaman varsa, terapi sürecine başlayabilir ve korku ile nasıl baş edebileceğiniz konusunda destek alabilirsiniz.
  • Birçok havayolu şirketi, hem ülkemizde hem de dünyanın farklı şehirlerinde uçak fobisine karşı grup kursları açabiliyor. Araştırarak bu çalışmalara katılabilir, fobinizin üstesinden gelmek için simülasyonlarla desteklenen eğitimleri kullanabilirsiniz.
  • Eğer korkunuz yüksekte olmakla ilgili ise biletinizin koridor kenarında olmasına özen gösterebilirsiniz.

 Uçuş Sırasında Rahatsızlanırsanız

Daha önce uçuş korkusu olmayan kişiler de uçakta kaygı nedeniyle rahatsızlanabiliyor. Özellikle panik atak gibi sorunlar fiziksel semptomlar yarattığı için kişide yaşamsal bir kaygı oluşturabiliyor. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız, kendinizi psikolojik veya fiziksel olarak kötü hissederseniz uçuş personelinden yardım alabilirsiniz. Kabin görevlisinden nazik bir şekilde size yardımcı olmasını rica edebilirsiniz. Personel sakinleşmeniz için size yardımcı olabileceği gibi uçakta varsa, bulunan bir hekim veya psikologun yardımını almaya da vesile olabiliyor. Eğer uçakta anksiyete krizi yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorsanız, uçağa binerken kabin görevlilerine bilgi verebilir ve olası bir sorun halinde size yardımcı olmalarını önceden isteyebilirsiniz. Bu bilgilendirme yolcunun, uçuşu daha güvende hissederek geçirmeye yardımcı olabiliyor.

 Uçakta Rahat Hissetmek için İpuçları

  • Uçakta rahat hissetmek kaygının hafiflemesine yardımcı olabiliyor. Yola çıkarken rahat kıyafetler tercih edebilirsiniz.
  • Yola çıkmadan ağır yiyecekler yemekten uzak durmalısınız. Çok fazla ve yağlı yemek yemek de kişiyi rahatsız edeceğinden ve nefes almayı zorlaştıracağından kaygının yoğunlaşmasına neden olabiliyor.
  • Uçak korkusu olan kimi kişiler, eğer daha önce sorunu uzun uçuşlarda yaşadıysa kısa yolculuklarda daha rahat olabiliyor. Örneğin 15 saatlik bir uçuşta
    problem yaşamışsanız,1saatlik İstanbul  Adana uçak bileti veya İzmir Ankara uçak bileti sahibi olduğunuzda problem yaşamayacağınızı farz
    edebilirsiniz. Yine de, rahat hissetseniz de, yolda rahatsızlanırsanız ne yapabileceğinize karşı hazırlıklı olmalı ve sorunu tamamen göz ardı etmemelisiniz. Yok saymak, baskılamak da kaygının içten içe fiziksel semptomlarla ortaya çıkmasını tetikleyebiliyor. Problemi kabul ederek yanınıza biraz su alabilir, rahatsızlanmanıza karşı bir paket kolonyalı mendili ferahlamak için çantanıza atabilirsiniz.

Uçağa binenlerin, korkuları varsa baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, göz kararması, karın ağrısı, tansiyon sorunları ve çarpıntı yaşayabileceği belirtiliyor. Bu kaygı genellikle uçağın düşeceği fikrinden besleniyor. Eğer böyle bir kaygı duyuyorsanız, ihmal etmeden uzman desteği almalı ve rahatsızlığı görmezden gelmemelisiniz. Bu tip sorunları göz ardı ederek uçağa binmeye çalışmanız halinde tekrar tekrar problemler yaşayabileceğinizi ve korkunuzun da zaman içinde büyüyebileceğini bilmelisiniz. Sizi rahatlatacaksa  uçak düşme ihtimalinin, kara yolunda bir kaza geçirme olasılığından çok daha az olduğunu aklınızda tutabilir, uçakların son derece güvenli araçlar olduğunu kendinize hatırlatabilirsiniz.  (Fİ)                                                                                                                                                                                               

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli